1055
| Intime p.a.

Ναυτεργατικό σωματείο κατήγγειλε «κουκούλωμα» υπόθεσης τηλεφωνικών υποκλοπών από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2022, 16:07
|Intime p.a.

Ναυτεργατικό σωματείο κατήγγειλε «κουκούλωμα» υπόθεσης τηλεφωνικών υποκλοπών από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2022, 16:07

«Μια καραμπινάτη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών» η οποία «κουκουλώθηκε» παρά το ότι ετέθη υπόψιν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήγγειλε την Τετάρτη η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), αναφερόμενη σε «σειρά προβλημάτων στην τηλεφωνική συσκευή του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, στο τηλεφωνικό κέντρο και στα τηλέφωνα της Ενωσης» τα οποία ξεκίνησαν την περίοδο «των μεγάλων μαζικών και μαχητικών αγώνων στην χώρα μας που αναπτύσσονται το 2010 – 2013 κόντρα στην μνημονιακή πολιτική».

Πρόκειται για υπόθεση την οποία «αποκάλυψε με πλήρεις λεπτομέρειες» στο σωματείο «και ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Δρίτσα» ενώ σχετικές πληροφορίες αντλούνται και από πηγές του αρμόδιου υπουργείου, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Στην επιστολή του προς τον τότε αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, τον Φεβρουάριο του 2015, ο πρόεδρος της Ενωσης Αντώνης Νταλακογεώργος επισήμανε, μάλιστα, πως οι πηγές πληροφόρησής του επανειλημμένα του έχουν αναφέρει «και δεύτερο πρόσωπο από το πολιτικό και συνδικαλιστικό χώρο» των ναυτεργατών, το οποίο «πρόσκειται στο ΚΚΕ» και του οποίου τα τηλέφωνα επίσης «ήταν υπό παρακολούθηση».

Κατά την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, η υπόθεση «επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε ο Τσίπρας στην διάρκεια της θητείας του ότι το κράτος έχει συνέχεια».

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης η ΠΕΝΕΝ ανέφερε:

«Αρχικά καλέσαμε την εταιρεία – πάροχο που είμασταν συνδεδεμένοι από την οποία ζητήσαμε να κάνει πλήρη έλεγχο. Δεν προέκυψε στην σταθερή τηλεφωνία κάτι. Ακολούθως κάναμε το ίδιο με ιδιωτική εταιρεία χωρίς και από αυτή να προκύψει κάτι. Παρά ταύτα τόσο στο τηλεφωνικό κέντρο όσο και στις επιμέρους γραμμές της Ενωσής μας τα προβλήματα παρέμειναν και ποτέ δεν μας δόθηκε επαρκής απάντηση.

Τα ίδια ακριβώς προβλήματα και την ίδια περίοδο εμφανίζει και η κινητή τηλεφωνική συσκευή της ΠΕΝΕΝ που χειρίζεται ο πρόεδρος της Ενωσής μας. Για τον σκοπό αυτό μέσα σε δύο χρόνια αλλάζουμε τρεις συσκευές, εφαρμόζουμε τις οδηγίες των τεχνικών, τα συμπτώματα έρχονται, φεύγουν και επανέρχονται!

Περί το τέλος του 2012 έχουμε από έγκυρη πηγή (υψηλόβαθμου τότε στελέχους του ΥΕΝ) ότι τα κινητά τηλέφωνα δύο συνδικαλιστών του Ναυτεργατικού κινήματος παρακολουθούνται και γίνονται υποκλοπές! Αυτή η πληροφορία μας έρχεται έως τα μέσα του 2014 άλλες δύο φορές….

Στις αρχές του 2014 άλλο πρόσωπο συνδεδεμένο με το ΥΕΝ (και στενός συνεργάτης τότε του Βουλευτή Α΄ Πειραιά Θ. Δρίτσα) μας δίνει την ίδια ακριβώς πληροφορία η οποία επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα όλη αυτή την χρονιά!

Τον Γενάρη του 2015 γίνονται οι βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ (με τους ΑΝΕΛ) σχηματίζει κυβέρνηση… Στην πρώτη επίσκεψή του στον νέο υπουργό Ε.Ν. Θ. Δρίτσα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ του θέτει το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών ζητώντας από αυτόν να ερευνήσει την υπόθεση και να του παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Στην συνάντηση αυτή παρίσταται και ενημερώνει σχετικά με το ζήτημα τον τότε υπουργό και ο στενός του συνεργάτης, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει νέα καθήκοντα στο ΥΕΝ.

Ο κ. Δρίτσας στην συνάντηση αυτή μεταξύ των τριών ατόμων με ύφος εμπιστευτικό έως συνωμοτικό μέσα στο ίδιο το γραφείο του στο ΥΕΝ μας δηλώνει ότι: Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αφορά την λειτουργία της δημοκρατίας και του πολιτεύματός μας και ότι οι υποκλοπές συνιστούν σαφή παραβίαση του συντάγματος και ότι με το θέμα προτίθεται να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά…. Και θα μας παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες….

Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε ότι στην ολιγοήμερη παρουσία του στο ΥΕΝ δεν έχει ακόμη βρει τους κατάλληλους ανθρώπους… και ότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ασχοληθεί σε βάθος με την υπόθεσή μας! Μας ζήτησε προφορικά την εξουσιοδότησή μας, την δώσαμε… Μετά από μια μέρα μας παίρνει τηλέφωνο ο ίδιος ζητώντας να καταθέσουμε και γραπτώς προς αυτόν σχετική επιστολή… Την παραδώσαμε την επόμενη μέρα στα χέρια του…

Μεσολαβεί ένα διάστημα 40 ημερών, στις 17 Απρίλη 2015 δεχόμαστε στην ΠΕΝΕΝ ένα τηλεφώνημα από τον τότε Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος ο οποίος μας αναφέρει ότι επιθυμεί να συνομιλήσουμε στο γραφείο του σχετικά με την από 40ημέρου επιστολή στον ΥΕΝ…. και προκαταβολικά στο ίδιο τηλεφώνημα μας διευκρινίζει ότι το ΥΕΝ δεν είχε ποτέ υπηρεσία ή μηχανισμό και ουδέποτε έκανε υποκλοπές!

Μετά την “κατατοπιστική” και “αποκαλυπτική” τηλεφωνική μας ενημέρωση, εννοείται ότι ουδέποτε προσήλθαμε στο γραφείο του Διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΕΝ!».

«Με τον τρόπο αυτό μια καραμπινάτη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών, την οποία μας αποκάλυψε με πλήρεις λεπτομέρειες μεταξύ των άλλων και ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Δρίτσα, πήγε στα αζήτητα, κουκουλώθηκε και το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε ο Τσίπρας στην διάρκεια της θητείας του ότι το κράτος έχει συνέχεια…», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Απάντηση Δρίτσα

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι «όντως στις αρχές του 2015 υπήρξε καταγγελία για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του προέδρου αλλά και των γραφείων της ΠΕΝΕΝ».

Ωστόσο, συνέχισε, «όπως και ο ίδιος περιγράφει στις τότε και τώρα ανακοινώσεις του, πράγματι ανέλαβα με αίσθηση της σοβαρότητας ενός τέτοιου θέματος, την προσπάθεια να διερευνηθεί η υπόθεση όσο πέρναγε από το χέρι μου. Οντως ανέθεσα τη διερεύνησή της στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προφανώς για αναζήτηση ενδεχομένων ευθυνών και συμμετοχής υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας. Παραπέρα δεν μπορούσα να πάω και με δεδομένο ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εποπτευόταν και διοικείτο απευθείας από τον υπουργό, εξάντλησα όλα τα περιθώρια τυπικών και άτυπων παρεμβάσεων, ώστε να φτάσει η διερεύνηση μέχρι τέλος».

Επισήμανε, έπειτα, ότι «η καταγγελία του Αντώνη Νταλακογιώργου δεν περιείχε κανένα αντικειμενικό στοιχείο, έστω ενδεικτικό» αλλά «ήταν καταγγελία-ισχυρισμός». «Η έρευνα τελικά δεν απέδωσε κάποιο στοιχείο. Τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την καθημερινή διαδικασία, συχνότατα, συστηματικά και με ειλικρίνεια ενημέρωνα τον καταγγέλλοντα. Μετά από αυτά και εκείνος σταμάτησε τις ενέργειές του προς κάθε κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

Σχολίασε, τέλος, πως δεν μπορεί να καταλάβει «τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Αντώνη Νταλακογιώργο να ανασύρει από τη ναφθαλίνη μία υπόθεση που αφορούσε συμβάντα πριν από επτά και πλέον χρόνια, από τη διερεύνηση των οποίων μάλιστα, δεν προέκυψε ή έστω δεν κατέστη δυνατό να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα, παρά τη συστηματική προσπάθεια την οποία και ο ίδιος γνωρίζει. Ούτε εγώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ενεχόμαστε σε τέτοιες υποθέσεις και το έχουμε αποδείξει με τη στάση μας πάρα πολλές φορές. Αυτά, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και η δημιουργία εντυπώσεων!

Τώρα αν θέλει ο Αντώνης Νταλακογιώργος να δώσει συνέχεια σε αυτήν την υπόθεση, στο πλαίσιο της άποψης που διακηρύσσει ότι “όλοι ίδιοι είναι”, ας επιλέξει ότι νομίζει. Ας απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Ενδεχομένως δε, θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τον κ. Ντογιάκο, ώστε να “αποκαλύψει” στο πανελλήνιο την ενοχή όχι μόνο του Δρίτσα, αλλά και του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ!».​

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...