305
Ο Ηλίας Μόσιαλος στην τηλεοπτική του παρέμβαση στην ΕΡΤ1 | YouTube/ERT

Μόσιαλος: Η ΕΕ είχε plan B για να διώξει την Ελλάδα, αλλά δεν είχε plan B για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2021, 22:15
Ο Ηλίας Μόσιαλος στην τηλεοπτική του παρέμβαση στην ΕΡΤ1
|YouTube/ERT

Μόσιαλος: Η ΕΕ είχε plan B για να διώξει την Ελλάδα, αλλά δεν είχε plan B για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2021, 22:15

Σφοδρή κριτική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την έλλειψη δεύτερου πλάνου αναφορικά με την επάρκεια της εμβολιαστικής κάλυψης των λαών της κατά της κορονοϊού άσκησε ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

«Η ΕΕ δυστυχώς δεν είχε προβλέψει, ενώ κάνει plan B για να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη -όπως ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, θέλανε να μας δώσουνε 50 δισ. ευρώ για να φύγουμε- δεν είχε plan B την πανδημία που αφορούσε όλες τις χώρες της κι όχι μόνο εμάς» είπε συγκεκριμένα, για να κάνει ακολούθως λόγο για ηγεσίες χωρίς όραμα.

Ο ίδιος, στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1, παραδέχτηκε ότι θα πάμε πίσω στους εμβολιασμούς εξαιτίας της AstraZeneca που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εμβολιαστικές της υποχρεώσεις, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι τι θα γίνει μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Εξέφρασε δε τις αμφιβολίες του για το αν η AstraZeneca θα είναι εντάξει και στο δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα, πάντως, τόνισε πως μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. Έλληνες: το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού μας, και περίπου 1 εκατ. αυτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες -περίπου δηλαδή το 40%-45% των πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες, ενώ έχουμε εξασφαλίσει πάνω από 4 εκατ. δόσεις από την Johnson & Johnson αν και θα υπάρξει προφανής καθυστέρηση με βάση τα τρέχοντα δεδομένα. Ολο αυτό πάντως το περιέγραψε ως μεγάλο επίτευγμα, να έχουν δηλαδή εμβολιαστεί τόσο πολλοί συμπολίτες μας.

O κ. Μόσιαλος έστρεψε τα πυρά του και προς τη Γερμανία λέγοντας πως βγάζει δική της απόφαση χωρίς στοιχεία για τα εμβόλια και δεν ακούει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, πράγμα που δημιουργεί ασυνεννοησία μεταξύ των κρατών μελών.

«Αν τα είχαμε κάνει εμείς αυτό θα μας είχαν δώσει άλλα 50 δισεκατομμύρια για να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...