161
Ο Πρωθυπουργός με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη λίγο πριν την έναρξη της εξοδίου ακολουθίας | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Ο Μίκης Θεοδωράκης υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος την ενότητα των Ελλήνων

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 15:22
Ο Πρωθυπουργός με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη λίγο πριν την έναρξη της εξοδίου ακολουθίας
|Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Ο Μίκης Θεοδωράκης υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος την ενότητα των Ελλήνων

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 15:22

Στους αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη για την ενότητα των Ελλήνων επέλεξε να σταθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη δήλωσή του μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας  στον Γαλατά Χανίων.

«Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα στο τελευταίο του ταξίδι τον μεγάλο οικουμενικό Ελληνα της Ρωμιοσύνης. Αποχαιρετούμε σήμερα όπως του αξίζει, τον τελευταίο μεγάλο Ελληνα του 20ού αιώνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του που αναλυτικά έχει ως εξής:

Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα στο τελευταίο του ταξίδι τον μεγάλο οικουμενικό Ελληνα της Ρωμιοσύνης. Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή γεμάτη πάθος και ένταση. Μετέτρεψε την μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, αλλά προπάντων της ενότητας των Ελλήνων. Αποχαιρετούμε σήμερα όπως του αξίζει, τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ού αιώνα. Τα τραγούδια του θα τα σιγοψιθυρίζουμε και θα τα τραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου, του σπουδαίου, του μοναδικού Έλληνα της Ρωμιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...