321
Η φωτογραφία των μελών της Εθνικής Ομάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με την οποία συνόδευσε την ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός | Τwitter/@PrimeministerGR

Μητσοτάκης για Εθνική Μπάσκετ: Πάντα μαζί σας, παιδιά. Ψηλά το κεφάλι!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 09:50
Η φωτογραφία των μελών της Εθνικής Ομάδας στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με την οποία συνόδευσε την ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός
|Τwitter/@PrimeministerGR

Μητσοτάκης για Εθνική Μπάσκετ: Πάντα μαζί σας, παιδιά. Ψηλά το κεφάλι!

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 09:50

«Ψηλά το κεφάλι», ήταν η προτροπή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, μαζί με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις στιγμές που προσέφεραν σε όλους τους Ελληνες στην πορεία τους στο φετινό Ευρωμπάσκετ, η οποία έληξε άδοξα με την οδυνηρή ήττα από τη Γερμανία.

Αν και η προσδοκία που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι οι παίκτες της Εθνικής, για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, έμεινε και πάλι όνειρο, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έρθουν και άλλες, καλύτερες και ενδοξότερες στιγμές, για αυτή την ομάδα που έχει πολλά ακόμη να δώσει.

«Σας ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές. Θα έρθουν κι άλλες. Πάντα μαζί σας παιδιά. Ψηλά το κεφάλι!», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποστάροντας τη φωτογραφία των μελών –παικτών και προπονητών– της αποστολής της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.

Αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλης Λιόλιος.

Παρά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία, ο κ. Λιόλιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του γι’ αυτό που χτίζει η εθνική ομάδα αλλά και για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ετσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Μπορεί ένας λαός να ονειρεύεται και να μην έρχονται τα πράγματα όπως θες. Είδαμε ένα μεγάλο διάστημα από την αρχή με ένα εξαιρετικό κλίμα και τον κόσμο να αγκαλιάζει την Εθνική. Αυτή ήταν η δύναμη. Είδαμε ένα γήπεδο με 5.000 Ελληνες να είναι στο πλευρό της ομάδας και μας δίνει να καταλάβουμε πως δεν σταματά τίποτα εδώ. Η ομάδα έχει δρόμο να διανύσει και όσο υπάρχει αγάπη από όλους, μας δίνει δύναμη και ώθηση να πάμε μπροστά. Ενα ματς χάθηκε και πάμε μπροστά.

Οι παίκτες είναι στενοχωρημένοι και δικαίως. Πίστεψαν ότι η ομάδα μπορούσε να πάει μπροστά και δεν έγινε. Ολο το διάστημα ήταν μία παρέα και δέθηκαν πολύ μεταξύ τους. Ηταν συναισθηματικά δεμένοι με το όνειρο που είχαν φτιάξει στο μυαλό τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...