314
Σκηνή από υπουργικό εν μέσω κορονοϊού. Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι οι προαναγγελθείσες αλλαγές θα αργήσουν | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Δεν θα κάνω ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 17:19
Σκηνή από υπουργικό εν μέσω κορονοϊού. Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι οι προαναγγελθείσες αλλαγές θα αργήσουν
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Δεν θα κάνω ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 17:19

Είναι λάθος η φράση ότι ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται –η πολιτική ιστορία είναι γεμάτη τέτοιες περιπτώσεις, όπου πρώτα ο Τύπος και έπειτα το Μαξίμου προεξοφλούν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες τελικά έρχονται με μια ωραία ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο. Το θέμα είναι ότι τώρα το προανήγγειλε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βέβαια δεν μίλησε για ανασχηματισμό αλλά χρησιμοποίησε έναν ευφημισμό κάνοντας λόγο για «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του ταξιδιού του στο Ισραήλ (εδώ).

Αυτή όμως η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, που δεν προσδιόριζε χρόνο, ερμηνεύτηκε από πολλά ΜΜΕ ως σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση –το Mega για παράδειγμα έκανε λόγο για «θέμα ημερών» και δεν ήταν το μόνο. Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα σε γαλάζια στελέχη που διάβασαν σε αυτήν την πρωθυπουργική προαναγγελία μια ευκαιρία για υπουργικό θώκο – η περίπτωση της Ολγας Κεφαλογιάννη χαρακτηριστική (εδώ).

Υπό αυτό το πρίσμα, και με τον ανασχηματισμό να σκεπάζει κάθε άλλη πολιτική επικαιρότητα, ακόμη και τις επιτυχίες του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ (εδώ), από το Μαξίμου προχώρησαν σε κάποιες διορθωτικές επικοινωνιακές κινήσεις. O ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να διαμηνύει σε συνεργάτες του ότι δεν σκοπεύει να κάνει ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι οι προαναγγελθείσες «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση θα γίνουν τον Ιούλιο ή και τον Αύγουστο, πριν από τη ΔΕΘ, όπως ήταν τα αρχικά σενάρια (εδώ). Ηταν λένε, αυτή η κουβέντα του κ. Μητσοτάκη προς τους συνεργάτες του και ένα μήνυμα να «σηκωθούν τα μολύβια» στα υπουργικά γραφεία και να πάψει η αναταραχή από τη φημολογία και την ονοματολογία για τις αλλαγές σε πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, είναι πάντα ένα ερώτημα αν τα «μολύβια σηκώνονται» και από εκείνους τους υπουργούς που υποψιάζονται ότι θα φύγουν, ασχέτως αν αυτό είναι «θέμα ημερών» ή αφού περάσουν οι «επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...