565
«Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της Ράικου», υποστήριξε στην κατάθεσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης | ΙΝΤΙΜΕnews

Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική: «Θα έρθω στη μάχη σαν τον Ελ Σιντ»!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 11:48
«Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της Ράικου», υποστήριξε στην κατάθεσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παπαγγελόπουλος στην Προανακριτική: «Θα έρθω στη μάχη σαν τον Ελ Σιντ»!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 11:48

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «έφιππος» στην Προανακριτική, σαν άλλος Ελ Σιντ.

Οχι, δεν πρόκειται για κάποια ηρωική απεικόνιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψε ο ίδιος τον εαυτό του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, προτάσσοντας τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της εξαντλητικής –όπως τη χαρακτήρισε– διαδικασίας διερεύνησης της υπόθεσης «Ρασπούτιν».

«Θα είμαι σαφής και λιτός. Θέλω όμως να πω ότι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας, πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους, εάν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν εναντίον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας», φέρεται να είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην αρχή της κατάθεσής του ενώπιον της Προανακριτικής.

«Οι ρυθμοί για την ανάγνωση του υλικού είναι εξαντλητικοί. Για οποιονδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα, λόγω υγείας και ηλικίας», τόνισε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί προαποφασισμένης δίωξης εναντίον του.

Οπως υπογράμμισε, από τη διαδικασία ενώπιον της Προανακριτικής, «αποδείχθηκε περίτρανα ότι Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της (πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης) Ράικου».

Το ίδιο εξοντωτική όμως, όπως υποστήριξε, είναι η διαδικασία και για τον συνήγορό του, Δημήτρη Τσοβόλα.

«Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Ετσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω, σαν τον Ελ Σιντ. Ολα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω.

»Και ο κ. Τσοβόλας πιο ακμαίος είναι από μένα, αλλά έτσι όπως πάτε, θα μας εξοντώνετε και τους δύο. Ε, γι’ αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά άλλα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κ. Σαμαράς. Και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση», ανέφερε συγκεκριμένα ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ομοίως, τόνισε ότι πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης.

«Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα; Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοβόλας, επισημαίνοντας ότι κατέθεσε ως μάρτυρας ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποίος έχει μηνυθεί από την κ. Παπαδάκου για απάτη ενώπιον δικαστηρίου.

«Ο κ. Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή σας, ώρα 10:30, και σας προσκόμισε μία μήνυση, την οποία θα κατέθετε στις 11:00. Παρανόμως σας την έχει εγχειρήσει, παραβιάζοντας προσωπικά και μυστικά δεδομένα», υποστήριξε ο κ. Τσοβόλας.

Επιστολή στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης απέστειλε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ζητώντας να κληθεί ως μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαδάκου, το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου (εδώ) αποκαθιστά τη νομιμότητα, «σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποκαθιστά τη δημοσιογραφική και προσωπική μου τιμή και υπόληψη, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου».

«Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μια πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε. Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά, με στοιχεία, στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων. Διερευνήστε τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε! Το οφείλετε απέναντι στην Ιστορία και στον εισαγγελικό σας ρόλο», αναφέρει την επιστολή της προς την Προανακριτική η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...