383
Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εμβολιαστικό κέντρο Μυτιλήνης και το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο | ΙΝΤΙΜΕnews

Μήνυμα Μητσοτάκη από τη Λέσβο: Να πείσουμε όσους είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο

Avatar Κώστας Τσαμπάος 31 Δεκεμβρίου 2020, 14:08
Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εμβολιαστικό κέντρο Μυτιλήνης και το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μήνυμα Μητσοτάκη από τη Λέσβο: Να πείσουμε όσους είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο

Avatar Κώστας Τσαμπάος 31 Δεκεμβρίου 2020, 14:08

Στη σημασία να πειστούν όσοι εμφανίζονται ακόμη επιφυλακτικοί για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο Μυτιλήνης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στους υγειονομικούς, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό το παράδειγμά του, διότι, όπως σημείωσε, «όταν εμβολιάζονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το κάνουν με προθυμία, με ενθουσιασμό και με πειθώ, πείθουν και αυτούς, οι οποίοι ακόμα μπορεί να έχουν επιφυλάξεις».

Αυτή τη στιγμή η κοινωνία χωρίζεται στα τρία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός: «είναι αυτοί που έχουν πει ότι θέλουν να το κάνουν, αυτοί που μπορούν να πειστούν, είναι επιφυλακτικοί, λένε ‘να δούμε τις παρενέργειες’ -τους καταλαβαίνω και πρέπει να τους πείσουμε – και είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό που είναι οι απόλυτοι αρνητές, τους οποίους δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε».

Κυρίως απευθυνόμαστε σε αυτούς, οι οποίοι και σήμερα ακόμα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με προβληματισμό, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να αναφερθεί στη συνέχεια στο θέμα των παρενεργειών:

«Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, από το εμβόλιο της Pfizer κατ’ αρχάς, έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως και έχουν παρατηρηθεί λιγότερες  των 10 αλλεργικές αντιδράσεις, που και αυτές ήταν απολύτως ελέγξιμες και δεν προκάλεσαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη συνέχεια.

»Τώρα θα κάνουμε και τη γενική εκστρατεία πληροφόρησης, θα γνωρίζουμε όλοι ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, οι οποίες ναι, μπορεί να είναι να πονάει λίγο το χέρι. Αλλά είναι αστείες και όχι διαφορετικές από αυτές του εμβολίου της γρίπης. Και σίγουρα μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα έχουμε, όταν με το καλό εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Νομίζω δεν συζητείται η σχέση κόστους – οφέλους».

«Σας βλέπω καλά οργανωμένους. Αντε, με το καλό να ξεκινήσουμε», κατέληξε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα μελη του προσωπικού του εμβολιαστικού κέντρου.

Η περιοδεία του τη Λέσβο έκλεισε με επίσκεψή του στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης,  το οποίο ενισχύθηκε με 57 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού.

«Το 2021 να είναι καλύτερο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και σταδιακά να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια.
Αλλά ήταν μία ευκαιρία να δούμε λίγο και τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος, γιατί το σύστημα υγείας θα είναι εδώ και μετά την πανδημία και θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό», θέλησε να υπογραμμίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική δήλωσή του από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News