259
Tα Χριστούγεννα στην Κάλυμνο γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου σε εκκλησίες |

«Στην Κάλυμνο έχουμε πολλούς αρνητές του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2020, 12:56
Tα Χριστούγεννα στην Κάλυμνο γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου σε εκκλησίες
|

«Στην Κάλυμνο έχουμε πολλούς αρνητές του κορονοϊού»

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2020, 12:56

Τουλάχιστον 80 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στην Κάλυμνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μαζική άρνηση τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, με αποτέλεσμα την επιβολή «σκληρού» lockdown.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, έχουν εντοπιστεί τέσσερις με πέντε πυρήνες από τους οποίους φέρεται να προήλθαν τα περισσότερα κρούσματα.

Στην Κάλυμνο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Διακομιχάλης, υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα, ενώ τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου σε εκκλησίες και συγκεκριμένες περιοχές.

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, και δεν είναι θέμα αρραβώνων» (σ.σ. όπως έχει αποδοθεί από μερίδα του Τύπου η διασπορά του ιού στο νησί).

Στην Κάλυμνο, υπενθυμίζεται, το περασμένο Αύγουστο είχε συλληφθεί ιερέας που καλούσε τους πιστούς, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μη φορούν μάσκα στη εκκλησία.

«Κανείς να μη φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγίας μας. Δεν πρέπει να στενοχωρήσουμε την Κυρία Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας. Θέλει να δει την πίστη μας. Σε αγαπάμε, Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά! Δεν θα φορέσει κανείς μάσκα», ανέφερε συγκεκριμένα ο 50χρονος ιερέας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...