368
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι «πολάκειες» συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στη ΝΔ | INTIMEnews

Μηδενική ανοχή! Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ για το σχόλιο κατά της Κούνεβα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 16:06
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι «πολάκειες» συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στη ΝΔ
|INTIMEnews

Μηδενική ανοχή! Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ για το σχόλιο κατά της Κούνεβα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 16:06

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε προαναγγείλει: «πολάκειες» συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του. Και την Τρίτη, μετά το απαράδεκτο σχόλιο του συντονιστή ετεροδημοτών της ΝΔ, Κώστα Στεφανίδη, (δείτε το κάτω)  για την απερχόμενη ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, η απόφαση ήταν αμείλικτη.

Χωρίς καθυστέρηση ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή για την άμεση διαγραφή του κ. Στεφανίδη, στέλνοντας σαφές μήνυμα εντός και εκτός του κόμματός του.

«Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη ΝΔ», ενημέρωσε μέσω Twitter ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας πως ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στη «γαλάζια» παράταξη.

Η ανάρτηση Στεφανίδη είχε δώσει λαβή σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθούν στη Νέα Δημοκρατία, ξεπερνώντας για λίγο το μούδιασμα της εκλογικής συντριβής την περασμένη Κυριακή. Ανάμεσά τους, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος που έγραψε στο Facebook:

«Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Geplaatst door Ευκλείδης Τσακαλώτος op Dinsdag 28 mei 2019

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση, η οποία «δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών».

«Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

»Είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών.

»Η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου που δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για την απόφαση Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...