202
Η εικόνα του οικοπέδου - ωρολογιακή βόμβα από ψηλά | Youtube

«Μία σπίθα και τελειώσαμε» – «βόμβα» έτοιμη να σκάσει στο Μάτι έναν χρόνο μέτα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 13:21
Η εικόνα του οικοπέδου - ωρολογιακή βόμβα από ψηλά
|Youtube

«Μία σπίθα και τελειώσαμε» – «βόμβα» έτοιμη να σκάσει στο Μάτι έναν χρόνο μέτα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2019, 13:21

Λίγες μόλις ημέρες πριν συμπληρωθεί  ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν εκ νέου την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων που οδηγεί σε ανεπίτρεπτα λάθη, όπως αυτά που οδήγησαν στη φονική καταστροφή.

Σε οικόπεδο έκτασης 20 στρεμμάτων έχουν συσσωρευτεί περίπου 180.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης: χιλιάδες καμμένα δένδρα, ξύλα και άλλα απομεινάρια από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα του Ιουλίου.  Σε πολλά σημεία τα στοιβαγμένα κλαδιά και κούτσουρα ξεπερνούν σε ύψος τα τρία μέτρα. Σε συνδυασμό με τα ξερά χόρτα που έχουν μαζευτεί στους γύρω δρόμους, η ευρύτερη περιοχή στο Μάτι έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

«Μία σπίθα και τελειώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους, «εδώ φαίνεται η ανυπαρξία του κράτος και της τοπικής κοινωνίας».

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΣΚΑΪ ο  δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, αρκέστηκε να πει ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει υπογράψει σύμβαση εξάμηνης διάρκειας για θρυμματισμό και απομάκρυνση της καμένης οργανικής ύλης, που «ΘΑ αρχίσει να εκτελείται».

Από την πλευρά τους όμως, περίοικοι επιμένουν ότι η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, κάνοντας λόγο για «πυριτιδαποθήκη» και «ωρολογιακή βόμβα» μέσα στα πόδια τους. Πρόκειται λένε ειρωνικά για το μεγαλύτερο προσάναμμα της Ευρώπης (δείτε το βίντεο κάτω).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...