274
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας. Η διαφορά τους δύσκολα ανατρέπεται | SOOC

Metron Analysis: Στο 10,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 08:33
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας. Η διαφορά τους δύσκολα ανατρέπεται
|SOOC

Metron Analysis: Στο 10,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 08:33

Συνθήκες πλήρους και αμετάκλητης ανατροπής του πολιτικού χάρτη, με τη Νέα Δημοκρατία να αναδεικνύεται σε ηγεμονική δύναμη, τουλάχιστον δημοσκοπικά, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10,9% και όπως σημειώνεται από την εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί αυτήν την τριετία. (Ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, η έρευνα της ίδιας εταιρείας και πάλι για «Τα Νέα» κατέγραφε διαφορά 11,7%.)

Η Metron Analysis καταγράφει τη λεγόμενη εκτίμηση ψήφου και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπησή της, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει 37,8% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δείχνει κάποιες αντοχές.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία ακόμα έρευνα που προβλέπει πεντακομματική Βουλή και άρα αυξημένες, αν όχι εδραιωμένες, πιθανότητες της ΝΔ να εκλεγεί με αυτοδυναμία — από εκεί το κρίσιμο θα είναι να προσπεραστεί το εμπόδιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020 και τότε καθοριστικό θα αποδειχθεί πόσες έδρες θα βγάλει το ΚΙΝΑΛ.

Το οποίο ΚΙΝΑΛ μοιάζει να ασθμαίνει, τουλάχιστον σε αυτήν την έρευνα: παίρνει 6,9% και έρχεται τέταρτο, πίσω από τη Χρυσή Αυγή που εκτιμάται να λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξεως του 7,2%. Πέμπτο το ΚΚΕ με 6,3%.

Μια κάποια άναδο καταγράφει το Ποτάμι (στο 2,5%), ενώ φαίνεται να έχουν καταρρεύσει τα ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη και της Ενωσης Κεντρώων που μετρήθηκαν στο 2,4% (από 3,2% τον Σεπτέμβριο, εδώ)

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η τελευταία έρευνα της Metron Analysis διαπίστωσε ότι η κοινή γνώμη είναι αρνητική για τη διανομή του υπερπλεονάσματος και πως η ιστορία με την Εκκλησία και τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου προκάλεσε ζημιά στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...