367
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη σύμμαχο του και «δήμαρχο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης» | twitter

Σταύρος Θεοδωράκης: «Σύμμαχός μου ο Μπουτάρης»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 15:43
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη σύμμαχο του και «δήμαρχο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης»
|twitter

Σταύρος Θεοδωράκης: «Σύμμαχός μου ο Μπουτάρης»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 15:43

Μία μέρα μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τάχθηκε στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κυοφορούμενου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οπως μάλιστα αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 82η ΔΕΘ, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον έπεισε να κατέλθει υποψήφιος για το νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε με θετικά λόγια για τον Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, σύμμαχο του και «δήμαρχο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης».

«Τον δρόμο που προσπαθούμε να χαράξουμε και που τον χάραξε ο Μακρόν στη Γαλλία, δηλαδή, κέντρο ούτε αριστερά ούτε δεξιά, ριζοσπαστικές απόψεις, μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, τον έχει χαράξει και στο παρελθόν, ο Γιάννης Μπουτάρης. Είναι ένας δήμαρχος της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης. Πάντα υπερασπίστηκε τη λογική, αλλά πάντα υπερασπίστηκε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις, πολλά εκ των οποίων τα έχει κάνει πράξη στο δήμο. Άρα είναι σύμμαχος μας και είναι από τους ανθρώπους που μου έσπρωχναν σε αυτή την υποψηφιότητα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Θεοδωράκη.

«Θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε την παράταξη όχι να τη διχάσουμε». «Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι νικάμε. Νικάμε προς όφελος της χώρας ο αντίπαλος είναι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της χώρας», πρόσθεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του είπε για τον Σταύρο Θεοδωράκη πως «είναι ευχαρίστηση μου το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την πολιτική, εμφανίστηκε, πάλεψε και τώρα διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου».

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι η οποιαδήποτε αναγέννηση του κράτους θα προκύψει από την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εάν γίνει αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει έμφαση στην αυτοδιοίκηση και του το εύχομαι».

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δημάρχου σε χαλαρό κλίμα με τους δυο άνδρες να αστειεύονται για το ποιος φοράει περισσότερα βραχιολάκια στο χέρι.  Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν  ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...