445
Ο Γιάννης Μπουτάρης στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της δίκης | ΥοuΤube

«Με έβριζαν και με χτυπούσαν με προτροπή Ψωμιάδη»: Εξαγοράσιμη ποινή 14 μηνών για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 13:21
Ο Γιάννης Μπουτάρης στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της δίκης
|ΥοuΤube

«Με έβριζαν και με χτυπούσαν με προτροπή Ψωμιάδη»: Εξαγοράσιμη ποινή 14 μηνών για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 13:21

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών –όπως και πρωτόδικα– επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 40χρονο, εκ των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, πριν από τέσσερα χρόνια, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.

Ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά πράγματος για κοινό όφελος (κλώτσησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του πρώην δημάρχου), ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική, καθώς ο κατηγορούμενος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της αναστολής (βρίσκεται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις).

Σε βάρος του καταδικασθέντος –σημειώνεται– είχε ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξη για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 μήνες φυλάκιση (και πάλι εξαγοράσιμη).

Στο δικαστήριο παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης, καθώς και ότι κλώτσησε την πόρτα του αυτοκινήτου, ισχυριζόμενος ωστόσο πως δεν ακούμπησε τον πρώην δήμαρχο. «Δεν ήξερα ποιος είναι και τον προσπέρασα, κλώτσησα μόνο την πόρτα», είπε.

«Ημουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, δεν ήμουν ο εαυτός μου», απολογήθηκε, εκφράζοντας τη μεταμέλειά του για τις πράξεις του.

Στη δίκη παρέστη και ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, εξεταζόμενος από το Δικαστήριο, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «οργανωμένη επίθεση» εις βάρος του με ηθικό αυτουργό τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Ψωμιάδης διώκεται για λόγω και έργω εξύβριση, όπως επίσης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να καταφέρθηκε εναντίον τού τέως δημάρχου με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Η δίκη αυτή προσδιορίστηκε να γίνει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και αναβλήθηκε προ ημερών για 7η φορά, αυτή τη φορά λόγω απουσίας μάρτυρα.

«Ηταν οργανωμένη η επίθεση σε βάρος μου, με έβριζαν και με χτυπούσαν με προτροπή Ψωμιάδη.

»Αρχισαν να με σκουντάνε και να με βρίζουν. Θυμάμαι τον κατηγορούμενο που προσπαθούσε να με χτυπήσει με μια φανέλα. Είχα ανοίξει την πόρτα και αυτός κλώτσησε. Με προτροπή Ψωμιάδη με έβριζαν και με χτυπούσαν, δεν ήταν τυχαίο. Υποτιθέμενο κίνητρο ήταν ότι είχε δοθεί άδεια από τον δήμο για το Pride», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος στην κατάθεσή του.

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Γιάννης Μπουτάρης πλησίασε τον κατηγορούμενο και είχαν έναν σύντομο διάλογο πριν αυτός πάρει ξανά τον δρόμο των φυλακών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη διαδικασία, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε αναφορά σε αυτόν τον διάλογο, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τη στιχομυθία, ενώ τόνισε ότι αυτό που του προξένησε εντύπωση ήταν η αργοπορία της Δικαιοσύνης στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Τόσες αναβολές, είναι απαράδεκτο. Δεν ήρθες, να τιμωρηθείς. Οι πολίτες τυραννιούνται από αυτήν την ιστορία», παρατήρησε, τονίζοντας ότι από την υπόθεση αυτή τού έμεινε «μόνο στενoχώρια». «Στενoχώρια γιατί υπάρχουν τόσο ακραίοι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...