421
Στελέχη της επίλεκτης ομάδας CRS 8 της γαλλικής αστυνομίας επιχειρούν ήδη στη συνοικία Πατερνέλ της Μασσαλίας | Twitter

Μασσαλία και Ουάσινγκτον είναι οι νέες πρωτεύουσες του εγκλήματος

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 18:04
Στελέχη της επίλεκτης ομάδας CRS 8 της γαλλικής αστυνομίας επιχειρούν ήδη στη συνοικία Πατερνέλ της Μασσαλίας
|Twitter

Μασσαλία και Ουάσινγκτον είναι οι νέες πρωτεύουσες του εγκλήματος

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 18:04

Τι ενώνει την Ουάσιγκτον με τη Μασσαλία; Η εκζήτηση (αν όχι και ακρότητα) αυτής της ερώτησης, την οποία απηύθυνε ο Γκουίντο Ολίμπιο της Corriere della Sera, μετατρέπεται σε λογικό συνειρμό αν υπολογίσει κανείς την εγκληματική δραστηριότητα σε αυτές τις δύο τόσο διαφορετικές και τόσο μακρινές μεταξύ τους πόλεις.

Μάλιστα, το έγκλημα τις… ενώνει!

Στην αμερικανική πρωτεύουσα οι φόνοι έχουν αυξηθεί κατά 40%, και ήδη οι 35 ανθρωποκτονίες του 2023 συνιστούν άλμα εν συγκρίσει με εκείνες του ιδίου χρονικού διαστήματος του 2022 (τότε ήταν μόλις 25). Εκεί έχουν υποχωρήσει οι ληστείες μεν, όπως λέει η αστυνομία, ωστόσο ο κίνδυνος για τους φιλήσυχους πολίτες ελλοχεύει, ιδίως στα βορειοανατολικά και στα νοτιοανατολικά, λόγω της γενικευμένης παράνομης οπλοφορίας.

Ολες τις πληροφορίες σχετικά με την αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ έχει η καθ’ ύλην αρμόδια, θα λέγαμε, Washington Post.

Στη Μεσόγειο, η Μασσαλία, η πόλη που ιδρύθηκε το 600 π.Χ. και συνετέλεσε στην εξερεύνηση της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης από τους Ελληνες, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες είναι άντρο συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Οι δρόμοι της Μασσαλίας ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να γίνονται πεδίο μάχης, αφού οι «φαμίλιες» δεν έχουν σταματήσει να λύνουν τους λογαριασμούς τους με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τα μαφιόζικα χτυπήματα είναι η ειδικότητα του μαρσεγιέζικου υποκόσμου, έτσι το 2022 στήθηκαν 31 ενέδρες θανάτου μέσα στην πόλη, ενώ και το νέος έτος ξεκίνησε δυναμικά, με τέσσερις ενέδρες θανάτου να έχουν στηθεί μέχρι στιγμής. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις από τις συμμορίες της Μασσαλίας είναι τα συνήθη στη Μεσόγειο: πιστόλια κάθε είδους, Καλάσνικοφ και ορισμένα άλλα πολεμικά τυφέκια.

Οι μαφιόζοι κάνουν τη σχετική προετοιμασία (επόπτευση χώρου, κ.λπ.) και κατόπιν εκτελούν τα θύματά τους, όλα τους άτομα εμπλεκόμενα στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει διατάξει την προώθηση στη Μασσαλία 200 αστυνομικών της επίλεκτης μονάδας CRS 8. Αυτοί έχουν ήδη αρχίσει να περιπολούν και να ερευνούν στις ύποπτες συνοικίες της Μασσαλίας, κυρίως στην Πατερνέλ. Η εντολή που έχουν είναι να συγκρατήσουν τους μαφιόζους εντός της περιοχής της Μασσαλίας, καθώς παρατηρείται η μόλυνση και άλλων περιοχών του γαλλικού Νότου από το μαφιόζικο «μικρόβιο», σε όλη την Προβηγκία και μέχρι τη συνοριογραμμή με την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...