187
| YouTube

Μαρτυρία-σοκ από το Μάτι – «Πώς ξέφυγα τελευταίος από το οικόπεδο του θανάτου»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 10:58

Μαρτυρία-σοκ από το Μάτι – «Πώς ξέφυγα τελευταίος από το οικόπεδο του θανάτου»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 10:58

Eνα οικόπεδο πάνω από την ακτή στο Μάτι έγινε για 26 συνανθρώπους μας παγίδα θανάτου, ωστόσο από αυτό πέρασαν και άλλοι κάτοικοι που επιχειρούσαν να διαφύγουν από τις φονικές φλόγες.

Ισως ο τελευταίος κάτοικος που κατάφερε να διασωθεί από αυτό, περιέγραψε στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τι συνέβη τη μοιραία Δευτέρα πριν από δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος λέει ότι ήξερε την περιοχή, το Μάτι, γιατί ζούσε εκεί, και κατάφερε να σωθεί. Ηταν ο τελευταίος που μπήκε στο οικόπεδο και κατάφερε να παραμείνει ζωντανός.

Περιγράφει με τρόπο που σοκάρει και καθηλώνει ότι «η φωτιά νόμιζες ότι ερχόταν από τον ουρανό. Μας κύκλωνε χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Πρόλαβα και κατάφερα να φύγω τελευταίος. Κοίταγα πίσω αλλά δεν έβλεπα κανέναν να πλησιάζει. Ήταν ένας εφιάλτης».

Όπως λέει, «ήταν πανικός με συνεχείς εκρήξεις και φλόγες που μας κυνηγούσαν. Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια».

Ο ίδιος και η οικογένειά του κατάφεραν να σωθούν, δεν μπορεί να ξεχάσει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους με τόσο τραγικό τρόπο στο οικόπεδο.

«Δεν έπρεπε να κλείσουν τους δρόμους και δεν έπρεπε να στέλνουν τον κόσμο σε αυτή την περιοχή από τη στιγμή που υπήρχε τέτοια φωτιά», λέει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...