315
| SOOC

Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε για έξι νεκρούς στο Μάτι από τις 11.10 μ.μ….

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 08:47

Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε για έξι νεκρούς στο Μάτι από τις 11.10 μ.μ….

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 08:47

Την επικοινωνιακή γελοιότητα της σύσκεψης-παρωδία στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής τη νύχτα της μοιραίας Δευτέρας, 23 Ιουλίου, αποκαλύπτουν νέες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν ότι οι Αρχές γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι αλλά ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε on camera για ανούσια ζητήματα δίνοντας μια εικόνα Πρωθυπουργού που είτε δεν είχε ενημέρωση, είτε έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Οπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής», άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει έξι απανθρακωμένες σορούς (τεσσάρων ενηλίκων και δύο παιδιών) ήδη από τις 11.10 μ.μ., δηλαδή μισή ώρα πριν από τη σύσκεψη στο Συντονιστικό υπό τον Πρωθυπουργό.

Από τις αναφορές αυτές, σημειώνει στο ρεπορτάζ του ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιβεβαιώνεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι υπήρχε από νωρίς ενημέρωση των κυβερνητικών παραγόντων για το μέγεθος της τραγωδίας. Συγκεκριμένα αστυνομικοί είχαν βρει στην οδό Πανός στο Μάτι τις σορούς έξι απανθρακωμένων ατόμων, από τις οποίες τέσσερις ανήκαν σε ενηλίκους και δύο σε ανηλίκους, στις 11.10 μ.μ.

Από τα έγγραφα αυτά προκύπτει, επίσης, ότι οι ένστολοι που επιχειρούσαν να διασώσουν πολίτες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς υπήρχε πρόβλημα στους ασυρμάτους, έτσι ώστε να λάβουν τις κατάλληλες εντολές. Σε δύο περιπτώσεις, περιπολικό αλλά και βαν της ΕΛ.ΑΣ. –το πρώτο στην οδό Πανός, το δεύτερο στον Νέο Βουτζά–  που μετέφεραν πυρόπληκτους βρέθηκαν εγκλωβισμένα στις φλόγες και οι άνθρωποι διασώθηκαν την τελευταία στιγμή. Ακόμη, αστυνομικοί προχωρούν σε περιγραφές ότι τη στιγμή που πλησίαζαν οι φλόγες στη Λεωφ. Μαραθώνος χτυπούσαν απεγνωσμένοι τα… κουδούνια κατοικιών για να απομακρύνουν τους κατοίκους, ενώ κατεύθυναν αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα. Επιπλέον διαπιστώνεται ότι ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούσε το… μεγάφωνο του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του προσπαθώντας μάταια να βοηθήσει στην εκκένωση της περιοχής.

Ενας εκ των αστυνομικών, λοιπόν, περιγράφει στην αναφορά του τις δραματικές στιγμές που υπήρξαν στην προσπάθεια διάσωσης πολιτών στη περιοχή του Νέου Βουτζά. Και από τις οποίες προκύπτει ότι είχαν εντοπιστεί βαριά τραυματισμένοι ή άτομα με καθολικά εγκαύματα από τις 7.30 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...