189
Ο Κουφοντίνας σε έξοδό του από τη φυλακή | George Vitsaras / SOOC

Οργή Ντέιβιντ Πιρς για Κουφοντίνα: «Ούτε άδειες, ούτε σε αγροτική»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 09:40
Ο Κουφοντίνας σε έξοδό του από τη φυλακή
|George Vitsaras / SOOC

Οργή Ντέιβιντ Πιρς για Κουφοντίνα: «Ούτε άδειες, ούτε σε αγροτική»

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 09:40

Απορία για την μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό σε αγροτικές φυλακές εξέφρασε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.

Σε tweet σημειώνει ότι ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος τρομοκράτης που έχει αφαιρέσει τη ζωή Ελλήνων, Τούρκων, Βρετανών και Αμερικανών.

Για τον λόγο αυτό, κατά τον πρεσβευτή, πρέπει να παραμείνει «σε αληθινή φυλακή και να εκτίσει ισόβια, χωρίς άδειες, χωρίς φάρμες». Καταλήγει ο πρεσβευτής λέγοντας ότι οι μέρες του Κουφοντίνα «έχουν τελειώσει».

Γράφει: «Απλά δεν το καταλαβαίνω. Ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος, αμετανόητος τρομοκράτης, υπεύθυνος για τους θανάτους ελλήνων, τούρκων, βρετανών και αμερικανών πολιτών. Θα πρέπει να ήταν σε φυλακή – πραγματική φυλακή – ισόβια. Ούτε άδειες, ούτε σε φάρμα. Οι μέρες του έχουν τελειώσει».

Εν τω μεταξύ, σε δημοσίευμά του ο Guardian συνοψίζει τις αντιδράσεις – μεταξύ τους και διεθνείς – για την μεταφορά του Κουφοντίνα «σε πολυτελή, ανοιχτή φυλακή».

Η κατακραυγή, όπως γράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ελένα Σμιθ, συμπίπτει με την «κριτική για την θεωρούμενη σαν ήπια αντιμετώπιση του Κουφοντίνα κατά την θητεία του Αλέξη Τσίπρα. Τον τελευταίο χρόνο επιτράπηκε στον Κουφοντίνα να πάρει αρκετές άδειες , κάτι που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...