377
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μάρκου: Δεν μετανιώνω – με προκάλεσε ο Κωνσταντινόπουλος

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 17:40

Μάρκου: Δεν μετανιώνω – με προκάλεσε ο Κωνσταντινόπουλος

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 17:40

Αμετανόητος για την πεζοδρομιακού επιπέδου συμπεριφορά του στην αίθουσα της Ολομέλειας εμφανίστηκε την Πέμπτη ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο όλων: Από την κυβέρνηση επισπεύδονται οι διαδικασίες για να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου του ΚΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας (εδώ), από το Κίνημα Αλλαγής ζητούν την παραπομπή του για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά (εδώ), ενώ και από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη συμπεριφορά του.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Real FM ο κ. Μάρκου επέμεινε ότι προκλήθηκε από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος «εντελώς ξαφνικά και χωρίς να του έχω απευθυνθεί ή να έχω κάνει κάποιον υπαινιγμό, άρχισε να φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα μου, έχω φτιάξει επιτροπές που με φτιάχνουν υπαινισσόμενος ό,τι θέλει και καταγγέλλοντάς με ως άρχοντα της διαπλοκής. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ με τίποτα και ούτε πρόκειται να το ανεχτώ και στο μέλλον».

Υποστήριξε δε ότι αρχικά δεν έδωσε σημασία αλλά όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέχισε, «δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι».

«Η αντίδρασή μου ήταν έντονη, το ομολογώ», παραδέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως, σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, απάντησε μονολεκτικά: «όχι».

Στη συνέχεια ο κ. Μάρκου επιχείρησε να ερμηνεύσει διαφορετικά τα όσα είπε και έκανε προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο.

Υποστήριξε ότι με την φράση που είπε εννοούσε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «είναι πολιτικά ανοιχτός», ενώ αναφορικά με τις χειρονομίες του, είπε το εξής ωραίο. Οτι ο «καθένας ερμηνεύει όπως ένα έργο τέχνης. Με τις κινήσεις μου οι χυδαίοι διάβασαν χυδαιότητα, κάποιοι άλλοι δεν διάβασαν τίποτα συγκεκριμένο».

«Αν δείτε πάλι το βίντεο θα δείτε ότι η πρώτη αντίδραση του Προέδρου της Βουλής (σσ. προεδρεύων ήταν ο Θανάσης Μπούρας) ήταν “δεν είδα δεν άκουσα τίποτα”. Μετά έτρεξαν κάτι παρακεντέδες και του είπαν να κάνει αυτό που έκανε».

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Μάρκου κλήθηκε στο γραφείο του Κωνσταντίνου Τασούλα, Προέδρου της Βουλής, για εξηγήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι παραφέρθηκε και ότι έκανε την άσεμνη χειρονομία, αρνήθηκε όμως ότι είπε όσα του αποδίδονται. Υποστήριξε δε, ότι προκλήθηκε και γι αυτό αντέδρασε κατά αυτόν τον τρόπο. Πάρα ταύτα δεν γλίτωσε την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...