249
Θα τα επιστρέψει κι αυτός τα χρήματα του επιδόματος, λέει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μάρδας | ΙΝΤΙΜΕnews

Μάρδας: Ναι, πήρα επιδότηση ενοικίου και θα επιστρέψω τα χρήματα

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 16:36
Θα τα επιστρέψει κι αυτός τα χρήματα του επιδόματος, λέει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μάρδας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μάρδας: Ναι, πήρα επιδότηση ενοικίου και θα επιστρέψω τα χρήματα

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 16:36

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επιβεβαίωσε ότι εισέπραττε επιδότηση ενοικίου κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, δηλώνει ωστόσο ότι προτίθεται να επιστρέψει το ποσό. Την αποκάλυψη ότι ο κ. Μάρδας και ακόμη δύο συνάδελφοί του είχαν αιτηθεί το εν λόγω επίδομα είχε κάνει το πρωί της Τρίτης ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος έγγραφα της «Διαύγειας».

Ετσι, μετά την αποπεμφθείσα από την κυβέρνηση Ράνια Αντωνοπούλου, ένα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έρχεται να δηλώσει κατόπιν εορτής ότι επιστρέφει τα χρήματα (τα οποία δεν θα επέστρεφε βέβαια ποτέ αν δεν είχε έρθει στο προσκήνιο της επικαιρότητας η περίπτωση της κυρίας Αντωνοπούλου).

«Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών που ψηφίσθηκε από την Βουλή, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση. Διευκρινίζει πάντως ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών – βουλευτών.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός σπεύδει να υπενθυμίσει ότι και στην περίπτωση των βουλευτών που ελάμβαναν επιδότηση ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια, για να σημειώσει πως όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, διορθώνεται ή καταργείται.

«Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μάρδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...