442
Η Μαντόνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο «Celebration» | REUTERS/Pilar Olivares

Μαντόνα: Πάνω από ένα εκατομμύριο θαυμαστές στη συναυλία στην Κοπακαμπάνα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2024, 16:00
Η Μαντόνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο «Celebration»
|REUTERS/Pilar Olivares

Μαντόνα: Πάνω από ένα εκατομμύριο θαυμαστές στη συναυλία στην Κοπακαμπάνα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2024, 16:00

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Κοπακαμπάνα της Βραζιλίας υπό συνθήκες καύσωνα προκειμένου να απολαύσουν μια δωρεάν συναυλία της Μαντόνα, στο τέλος της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Celebration».

Η αμμουδιά αλλά και η παραθαλάσσια λεωφόρος γύρω από τη διάσημη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο γέμισε κόσμο το βράδυ του Σαββάτου, με τις πρώτες εκτιμήσεις στην πόλη να κάνουν λόγο για 1,6 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τον Guardian.

Συνωστισμός θαυμαστών στην παραλία Κοπακαμπάνα (REUTERS/Lucas Landau)

Πολλοί ήταν εκεί για ώρες ή και μέρες ώστε να βρουν μια καλή θέση. Οι πιο πλούσιοι θαυμαστές της σταρ αγκυροβόλησαν με τα γιοτ τους κοντά στην παραλία, ενώ κόσμος συνωστιζόταν και στα παραθαλάσσια διαμερίσματα.

Οι πυροσβέστες κατέβρεξαν με νερό τον χώρο πριν από τη συναυλία, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου, για να δροσίσουν τους θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν γύρω από τη σκηνή όπου θα έβγαινε η βασίλισσα της ποπ. Διανεμήθηκε και δωρεάν πόσιμο νερό. Το βράδυ η θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Πάνω από δύο ώρες στη σκηνή η βασίλισσα της ποπ (REUTERS/Pilar Olivares)

Η 65χρονη Μαντόνα ήταν στη σκηνή για περισσότερες από δύο ώρες, ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα «Like a Prayer», «Vogue» και «Express Yourself» από τις 22.45. Με αυτή τη συναυλία ολοκλήρωσε περιοδεία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, την οποία είχε ξεκινήσει στα τέλη του περασμένου έτους.

«Ρίο, εδώ είμαστε, στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου, με τον ωκεανό, τα βουνά, τον Ιησού» είπε η Μαντόνα στο πλήθος, αναφερόμενη στο τεράστιο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στην κορυφή του βουνού της πόλης.

Οι βεντάλιες, απαραίτητο αξεσουάρ για την περίσταση (REUTERS/Tita Barros(

Στο σόου συμμετείχαν οι βραζιλιάνοι ποπ καλλιτέχνες Ανίτα και Πάμπλο Βιτάρ, αλλά και νεότεροι από σχολές σάμπα.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν γύρω από τον χώρο της συναυλίας, όπου οι Rolling Stones και ο Ροντ Στιούαρτ συγκέντρωσαν επίσης πλήθη εκατομμυρίων όταν εμφανίστηκαν. Οι αρχές χρησιμοποίησαν την ίδια στρατηγική διαχείρισης πλήθους με εκείνη του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς.

Ωρες πριν από τη συναυλία οι θαυμαστές αναζητούσαν μία καλή θέση (REUTERS/Pilar Olivares)

Οι αρχές της Βραζιλίας βρίσκονταν σε εγρήγορση για τυχόν προβλήματα υγείας λόγω ζέστης, από τη στιγμή που ένας νεαρός Βραζιλιάνος πέθανε πέρυσι από θερμοπληξία σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ.

Οπως γνωστοποιήθηκε, οι αρχές της πόλης και της πολιτείας του Ρίο δαπάνησαν 20 εκατ. ρεάλ (περίπου 3,67 εκατ. ευρώ) για τη συναυλία, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα ήταν χορηγίες ιδιωτών. Εκτιμάται ότι η συναυλία θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 300 εκατ. ρεάλ στην οικονομία του Ρίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...