444
Οι αδελφές Καϊλή στο πρωτοσέλιδο της Corriere della Sera | Corriere.it

Μανταλένα Καϊλή: «Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από την  ΕΕ»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 13:26
Οι αδελφές Καϊλή στο πρωτοσέλιδο της Corriere della Sera
|Corriere.it

Μανταλένα Καϊλή: «Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από την  ΕΕ»

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 13:26

Στη Μανταλένα Καϊλή απευθύνθηκε η Corriere della Sera, επιδιώκοντας να μάθει τις σκέψεις της για τη φερόμενη ως εγκληματική οικογένειά της, δεδομένου ότι η αδελφή της Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο πατέρας τους πιάστηκε καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με μια βαλίτσα γεμάτη βρώμικο χρήμα, ενώ και η δική της ΜΚΟ φέρεται να ερευνάται από τις ελληνικές αρχές.

«Λοιπόν, η Μανταλένα Καϊλή, που δραστηριοποιείται στους τομείς της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της κοινωνικής καινοτομίας, απαντάει ότι δεν υπάρχουν ετυμηγορίες της Δικαιοσύνης, παρά μόνο “εντυπώσεις”, που δημιουργούνται από τα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωσή της δεν υπάρχει νομική βάση για την απόδοση κατηγοριών. Δεν έχει λάβει τίποτα, λέει, και ως εκ τούτου διερωτάται γιατί να σχολιάσει “παράνομες πράξεις που δεν υπάρχουν στα αρχεία”», συνοψίζει ο Αντρέα Γκάλι στο ρεπορτάζ του.

Ο ιταλός δημοσιογράφος υπογραμμίζει επίσης ότι πηγές των ελληνικών ανακριτικών αρχών επαναλαμβάνουν ότι όλα αυτά που αποδίδονται σήμερα στην Εύα Καϊλή και στο οικογενειακό  περιβάλλον της «ήταν αδιανόητα», καθώς ήταν άνθρωποι υπεράνω υποψίας.

Παρότι η Μανταλένα Καϊλή γνωρίζει πολύ καλά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι (τον φιλοξένησε, μαζί με την αδελφή της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας επί 16 μήνες στο σπίτι της στην Αθήνα), μιλώντας στην Corriere, δεν θέλησε να αναφερθεί ειδικά στον 35χρονο σύντροφο της Εύας Καϊλή, ο πατέρας του οποίου είναι παλιός φίλος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, του εγκεφάλου του Qatargate.

Οσον αφορά την ELONtech, την οργάνωση της Μανταλένας Καϊλή, φέρεται επίσης να ερευνάται από τις αρχές. Οπως όμως επισήμανε η ίδια, δεν πρόκειται για μια ΜΚΟ, αλλά για ένα «Επιστημονικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες που αποτελείται από νομικούς και ακαδημαϊκούς». Ερωτηθείσα εάν έλαβε ποτέ χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ».

Σχετικά με τους δεσμούς της ELONtech με τις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι «συμμετείχαμε στο τέταρτο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη, που φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας», καθώς και «με τη συνεργασία της Unesco, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Μιλώντας για την αδελφή της είπε ότι «γίνονται έρευνες για την Εύα, θα διεξαχθεί μια δίκη» και θα δούμε. Ομως περαιτέρω εκκλήσεις της Corriere della Sera προς τη Μανταλένα Καϊλή (η οποία είναι επίσης ιδρύτρια μιας πλατφόρμας που υποστηρίζει πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες) να υπερασπιστεί την οικογένειά της απορρίφθηκαν, με την κυρία Καϊλή να σημειώνει ότι δεν έχουν διατυπωθεί σαφείς κατηγορίες. Μάλιστα, επέλεξε να διακόψει τη συνομιλία της με τον ιταλό δημοσιογράφο, όταν εκείνος αποπειράθηκε μια τρίτη φορά να θίξει τη συμπεριφορά της αδελφής και του πατέρα της.

Πάντως, σύμφωνα με την Corriere, το ότι η ELONtech της Μανταλένας Καϊλή έχει μια μεγάλη ατζέντα εκδηλώσεων και μια πλούσια ομάδα συνεργατών εξακολουθεί να αποτελεί στοιχείο ενδιαφέροντος για τους εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...