457
Οι Μπιτλς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «A Hard Day’s Night». Λονδίνο, 1964 | David Hurn

Για τα 75 χρόνια του Magnum και για την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 15:05
Οι Μπιτλς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «A Hard Day’s Night». Λονδίνο, 1964
|David Hurn

Για τα 75 χρόνια του Magnum και για την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 15:05

Η πρώτη πώληση φέρει τον τίτλο «Precedents»και πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο, με τίτλο «Magnum 75» και «Vital Signs». Κάθε φωτογράφος έχει επιμεληθεί την επιλογή του έτσι ώστε οι εικόνες να λειτουργούν μόνες τους ή σε διάλογο μεταξύ τους. Οι ιστορίες πίσω από κάθε εικόνα θα κοινοποιούνται στον ιστότοπο του Magnum και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Για την ενότητα «Precedents», οι συμμετέχοντες φωτογράφοι αναζήτησαν στα αρχεία τους εικόνες που σηματοδοτούν την αρχή κάτι νέου. Η αρχή μπορεί να είναι κυριολεκτική –μια προέλευση– ή η στιγμή που όλα άλλαξαν. Οι επιλεγμένες εικόνες μπορεί να φέρνουν στο προσκήνιο την πρώιμη καριέρα του φωτογράφου, μπορεί να είναι η αφετηρία ενός έργου ή ενός ταξιδιού.

Βρετανός στρατιώτης «περικυκλωμένος» από παιδιά που αδιαφορούν γι’ αυτόν και το όπλο του και απολαμβάνουν το παγωτό τους, σε κάποια γειτονιά του Ντέρι (ή Λόντοντερι για τους Βρετανούς). Βόρεια Ιρλανδία, 1979. | Peter Marlow

Οι φωτογραφίες περισσότερων από 70 φωτογράφων του Magnum, που διατίθενται προς πώληση, καλύπτουν έξι δεκαετίες και όλες μαζί, δημιουργούν μια συναρπαστική επισκόπηση του εμβληματικού πρακτορείου, της Ιστορίας και του φωτορεπορτάζ. Η δημοπρασία περιλαμβάνει εικόνες από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η φωτογραφία του Στιούαρτ Φράνκλιν που απεικονίζει έναν νεαρό διαδηλωτή στην πλατεία Τιενανμέν, το 1989, ή εκείνη του Πίτερ Μάρλοου (επάνω)με τα φαινομενικά ανέμελα παιδιά που τρώνε παγωτό, ενώ περιτριγυρίζουν έναν στρατιώτη στο Londonderry/Derry το 1979.

Αλλού βλέπουμε διάσημα πρόσωπα, όπως οι Beatles που απαθανατίστηκαν από τον Ντέιβιντ Χερν καθώς τρέχουν σε μια πλατφόρμα σιδηροδρομικού σταθμού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «A Hard Day’s Night», και η Μαρλένε Ντίτριχ, φωτογραφισμένη από την Ιβ Αρνολντ, στη μέση ενός τραγουδιού στο στούντιο της Columbia Records, το 1952.

Ο Τζο Μπάιντεν χαμογελαστός, κατά την αποβίβασή του, μετά το πρώτο του προεδρικό ταξίδι με το Air Force One. Φεβρουάριος 2021 | Christopher Anderson

Αλλοι φωτογράφοι παρουσιάζουν λιγότερο γνωστά τοπία και μέρη. Η εικόνα του Αλεκ Σοθ με ένα νεκροταφείο να δεσπόζει πάνω από ένα βενζινάδικο στο Γουισκόνσιν και η φωτογραφία της Χάνα Πράις με τις τεράστιες προτομές των προέδρων παρέχουν μια προοπτική του καθημερινού ή του αλλόκοτου.

  • Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες έναντι €110/£100/$100 (+ φορολογική επιβάρυνση) και μόνο για μία εβδομάδα. Οι εικόνες σε κάθε δημοπρασία είναι πάντα διαφορετικές και δεν θα είναι ποτέ ξανά διαθέσιμες σε αυτή τη μορφή. Οι εκτυπώσεις Magnum Square Prints γίνονται σε χαρτί υψηλής ποιότητας και αντοχής, δίχως οξέα σε διάσταση 6×6 ιντσών (15,24×15,24 εκ.), ιδανικό για μουσειακές εκθέσεις. Το μέγεθος της φωτογραφίας είναι 14 εκ. (5,5 ίντσες) στη μεγαλύτερη πλευρά. Οι εικόνες δεν θα περικοπούν, αλλά θα έχουν λευκά περιθώρια.

Δείτε μια επιλογή από τις φωτογραφίες εδώ→

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...