212
Η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν | Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

Η Λεπέν σοκάρει: Οι μετανάστες είναι σαν τις ανεμογεννήτριες

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 13:13
Η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν
|Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

Η Λεπέν σοκάρει: Οι μετανάστες είναι σαν τις ανεμογεννήτριες

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 13:13

Στο πολιτικό και ιδεολογικό πλευρό του αμφιλεγόμενου ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για τη δράση του κατά της μετανάστευσης τάχθηκε η ηγέτιδα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν, η οποία μάλιστα έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τους μετανάστες με τις… ανεμογεννήτριες.

Η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού εμφανίστηκε την Κυριακή στο δίκτυο τηλεοπτικό RTL σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

«Πρέπει να σταματήσουμε την μετανάστευση, το πιστεύω αυτό μαζί με τον Ματέο Σαλβίνι», είπε μεταξύ άλλων. Πρόσθεσε δε ότι οι μετανάστες «είναι σαν τις ανεμογεννήτριες. Ολος ο κόσμος συμφωνεί να υπάρχουν, αλλά κανένας δεν τις θέλει κοντά στο σπίτι του».

Εξέφρασε ακόμη την αντίθεσή της στην υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μεταναστών σε χώρες που δεν θέλουν να τους υποδεχθούν. Θέση που πρακτικά δεν απέχει από αυτήν της Ουγγαρίας και του Βίκτορ Ορμπαν ο οποίος, σε πείσμα ενδεχόμενων κυρώσεων από την ΕΕ, αντιτίθεται στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις.

Τα καλά λόγια για τον Σαλβίνι είχαν και συνέχεια: «Από τότε που δεν δέχεται τον αριθμό των μεταναστών που δεχόταν, ο αριθμός των αφίξεων έχει πέσει θεαματικά», είπε για τον ιταλό πολιτικό με τον οποίο είναι σε κοινή πορεία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Του απέδωσε μάλιστα τα εύσημα για το ότι «κατάφερε κάτι που θα έπρεπε να χαροποιήσει όλους τους ανθρωπιστές, την μείωση του αριθμού των θανάτων στη Μεσόγειο, στην περιοχή της Ιταλίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...