475
Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε φωτογραφία από τη μη προγραμματισμένη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου | INTIMEnews

Μεϊμαράκης: Τιμητική για τη χώρα ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τσίπρα για Νομπέλ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 12:45
Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε φωτογραφία από τη μη προγραμματισμένη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
|INTIMEnews

Μεϊμαράκης: Τιμητική για τη χώρα ενδεχόμενη υποψηφιότητα Τσίπρα για Νομπέλ

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 12:45

Κάθε πρόταση υποψηφιότητας για το Νομπέλ Ειρήνης σε έλληνα πρωθυπουργό είναι αναμφίβολα τιμητική για τη χώρα, δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σχεδόν αμέσως ακολούθησαν οι εκτιμήσεις-πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα λόγια αυτά του επικεφαλής της ευρωλίστας της ΝΔ προκάλεσαν αντιδράσεις στην Πειραιώς.

Κατά το ρεπορτάζ, υπήρξαν κάποιοι που εξέφραζαν απορία για το πώς είναι δυνατόν την ώρα που η προεκλογική μάχη βρίσκεται στην κορύφωσή της, ένα τόσο σημαίνον στέλεχος της ΝΔ (πρώην πρόεδρος και νυν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου) να κάνει μία τέτοια δήλωση.

«Με τέτοιου είδους δηλώσεις αντιπολίτευση δεν γίνεται στον Αλέξη Τσίπρα», φέρεται να σχολίαζαν, επισημαίνοντας ότι ο μόνος που πλήττεται, είναι η Νέα Δημοκρατία.

Κατά άλλους, ψυχραιμότερους πάντως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είχε κάνει τίποτα περισσότερο από το να πει το αυτονόητο: ότι η πρόταση υποψηφιότητας οποιουδήποτε Πρωθυπουργού της Ελλάδας για το Νομπέλ Ειρήνης μόνο τιμητική θα ήταν για τη χώρα. Με τη σημείωση ότι η πρόταση προήλθε από διακομματική σύνθεση ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Στο ίδιο εξάλλου ερώτημα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ εξήγησε με σαφήνεια τη στάση του κόμματός του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών (σ.σ. η πρόταση για το Νομπέλ από 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία).

Ακολουθεί το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης του πρώην προέδρου της ΝΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω, δεν αποτελεί τιμή για τη χώρα η πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες για απονομή του Νομπέλ Ειρήνης στους Τσίπρα-Ζάεφ;

Η δημοσιοποίησή της εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νομπέλ Ειρήνης στον οποιοδήποτε έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα. Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Οι αποστάσεις και τα μπράβο

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κράτησε πάντως αποστάσεις, σημειώνοντας σε δηλώσεις της στον News 24/7 πως  για τη Νέα Δημοκρατία «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα και αυτό άρχισε ήδη να φαίνεται και η υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ για το Νομπέλ Ειρήνης, αφορά αυτή ακριβώς τη συμφωνία».

Διαμετρικά αντίθετη, όπως αναμενόταν, ήταν η υποδοχή της τοποθέτησης Μεϊμαράκη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Κώστα Ζαχαριάδη.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι σε αντίπαλο πολιτικό και ιδεολογικό στρατόπεδο, είπε όμως κάτι λογικό και αυτονόητο για κάθε μη φανατικό έλληνα πολιτικό από όποιο δημοκρατικό κόμμα και αν προέρχεται (…) Αντίπαλος μεν, ξέρει όμως στα θέματα διεθνούς πολιτικής να φοράει φανέλα ‘Εθνική Ελλάδας’. Μπράβο του που το είπε μέσα στο φανατισμό των ημερών», παρατήρησε ο κ. Ζαχαριάδης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...