442
|

Λας Βέγκας: Γκόλντεν Ριτρίβερ επουλώνουν τις πληγές που δεν φαίνονται

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 12:22

Λας Βέγκας: Γκόλντεν Ριτρίβερ επουλώνουν τις πληγές που δεν φαίνονται

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 12:22

Λίγα λεπτά μετά το μακελειό στο μουσικό φεστιβάλ Route 91 Harvest, τα νοσοκομεία του Λας Βέγκας γέμισαν από τους εκατοντάδες τραυματίες της αιματηρής επίθεσης. Ενας από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Σάνραϊζ  (Sunrise Hospital) περιγράφει συγκλονισμένος : «Δεν ξέρω αν ήταν χειρότερο να βλέπεις τι γινόταν στο σημείο της επίθεσης, η αυτό που εκτυλισσόταν εδώ».

Όπως οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του, έμεινε επί μέρες στο πόστο του -με ελάχιστα λεπτά ξεκούρασης- προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο κύμα των τραυματιών.

Σύμμαχος στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία, μία ομάδα αξιολάτρευτων σκύλων -τα λεγόμενα comfort dogs- που έφθασαν στο Λας Βέγκας από όλη την Αμερική.

Ώρες μόλις μετά την επίθεση, 17 γκόλντεν ριτρίβερ με τους οδηγούς τους προετοιμάζονταν ήδη για την αποστολή τους.

On our way. ❤

Geplaatst door Kye Comfort Dog op Dinsdag 3 oktober 2017

Landed. Thank you to my seat mate and new friend Nicole for sharing her space and her love. <3

Geplaatst door Kye Comfort Dog op Dinsdag 3 oktober 2017

Η ομάδα οργανώθηκε από το ίδρυμα LCC (Lutheran Church Charities) και τα  σκυλιά που ταξίδεψαν για το Λας Βέγκας, προέρχονταν από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, από το Ιλινόι μέχρι τη μακρινή Νεμπράσκα.

Τα πανέμορφα Γκόλντεν Ριτρίβερ εδώ και λίγα 24ωρα βοηθούν να επουλωθούν οι πληγές που δεν φαίνονται. Συμβάλλουν στην ανακούφιση τόσο των επιζώντων του μακελειού και των οικογενειών τους, όσο και των ίδιων των εξουθενωμένων (από τη μάχη για τη σωτηρία των τραυματιών) εργαζομένων στα νοσοκομεία. «Οποιοσδήποτε μπορεί, έστω και για λίγο να πάρει το νου μας από τη σκληρή πραγματικότητα, είναι σαν να ένα ωραίο μικρό διάλειμμα διακοπών», λέει ένας εξ αυτών.

These men protect and serve in Ontario, CA. Their friend and fellow police officer was critically injured while…

Geplaatst door Kye Comfort Dog op Woensdag 4 oktober 2017

Προ εβδομάδων οι σκύλοι του LCC είχαν βρεθεί στο πλευρό των πληγέντων από τους τυφώνες Χάρβεϊ και Ιρμα. Από την Τετάρτη είναι σε πλήρη αποστολή στο Βέγκας.

tmg-article_tall (9)

«Είναι σαν να φεύγει ο πόνος, σαν να εξαφανίζεται, με το που τα αγγίζουν», λέει μία από τις νοσοκόμες για την εμπειρία των τραυματιών όταν συναντούν τα συμπαθή τετράποδα.

Όπως επεσήμαινε και ο πρόεδρος του LCC, Tιμ Χέντζερ, σε παλαιότερη συνέντευξή του, «ορισμένοι άνθρωποι θέλουν απλά να ξαπλώσουν στο έδαφος μαζί τους και να τους μιλήσουν. Τα σκυλιά λειτουργούν ως γέφυρα για τους ανθρώπους ώστε να μιλήσουν γι αυτό που τους ενοχλεί. Γιατί μιλώντας γι αυτό που σε απασχολεί, είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να επουλώσεις τις πληγές σου».

Η προσφορά των «θεραπευτικών» σκύλων δεν περιορίστηκε μόνο στους χώρους των νοσοκομείων, στους επιζώντες και τους οικείους τους. Επισκέφθηκαν και σχολεία της πόλης του Λας Βέγκας προκειμένου να βοηθήσουν ψυχολογικά τους μικρούς μαθητές να αντιμετωπίσουν το σοκ της τραγωδίας, φέρνοντας και πάλι το χαμόγελο στα προσωπά τους όπως μόνο ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να το καταφέρει.

tmg-article_tall (4)

Η επούλωση των πληγών θα πάρει χρόνο, αλλά για μερικές πολύτιμες στιγμές όλοι αισθάνονται λίγο καλύτερα. Και αυτό χάρη στην παρουσία των αξιολάτρευτων Γκόλντεν Ριτρίβερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...