723
O Λαρς φον Τρίερ στο μήνυμά του στο Instagram | Instagram/CreativeProtagon

Λαρς φον Τρίερ: Εχω Πάρκινσον, είμαι αλκοολικός, ψάχνω μούσα και σύντροφο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2023, 10:54
O Λαρς φον Τρίερ στο μήνυμά του στο Instagram
|Instagram/CreativeProtagon

Λαρς φον Τρίερ: Εχω Πάρκινσον, είμαι αλκοολικός, ψάχνω μούσα και σύντροφο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2023, 10:54

Ο Λαρς φον Τρίερ, ο πολυβραβευμένος και πολυσυζητημένος δανός σκηνοθέτης, είχε πάντα έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται –κινηματογραφικά και προσωπικά. Επίσης δεν είναι καλά. Πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και αντιμετωπίζει προβλήματα με τον εθισμό του στο αλκοόλ. Ετσι, η ανάρτηση που έκανε προ ημερών ο δημιουργός τού «Δαμάζοντας τα κύματα», του «Dogville», και των δύο «Nymphomaniac», όσο και αν ξενίζει, δεν προκαλεί τεράστια έκπληξη· κλασικός Λαρς φον Τρίερ, θα πει κανείς.

Με ανάρτησή του μέσω βίντεο στο Instagram ο 67χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2022 είχε ανακοινώσει ότι θα έκανε ένα διάλειμμα από το Χόλιγουντ μετά τη διάγνωσή του με Πάρκινσον, έκανε μία –όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε– «προσωπική διαφήμιση παλαιού τύπου» αναζητώντας μια κοπέλα για να γίνει η «μούσα» του και η σύντροφός του.

«Δεν ξέρω σε τι περιπέτεια έχω βάλει τον εαυτό μου αυτή τη φορά, οπότε προτού πνιγώ στην αυτάρεσκη διαφήμιση, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα», ανέφερε αρχικά ο Λαρς φον Τρίερ στο βίντεο, για να συμπληρώσει: «Είμαι 67 ετών. Έχω νόσο του Πάρκινσον, ΙΨΔ (Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή), και αυτή τη στιγμή, ελεγχόμενο αλκοολισμό. Εν ολίγοις, με λίγη τύχη, θα πρέπει να μου μείνουν μερικές αξιοπρεπείς ταινίες να γυρίζω ακόμα».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ολα αυτά είναι σαν μια διαφήμιση παλιάς σχολής, όπου εγώ, χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για τα social media, ψάχνω για μια γυναίκα σύντροφο/ μούσα. Και παρ’ όλη τη γκρίνια, εξακολουθώ να επιμένω ότι σε μια καλή μέρα, με τη σωστή παρέα, μπορώ να είμαι αρκετά γοητευτικός σύντροφος. Μπορείτε να αποστείλετε όλα τα ερωτήματά σας σχετικά με αυτήν τη διαφήμιση στη διεύθυνση [email protected]

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bill.mrk.lars (@bill.mrk.lars)

Πέρυσι τον Αύγουστο ο Λαρς φον Τρίερ είχε πει ότι «εξαιτίας αυτού, (της νόσου) του Πάρκινσον, θα μπορούσα να ζήσω χωρίς να κάνω περισσότερες ταινίες».

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Μου αρέσει όταν βρίσκομαι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να βρω κάτι εντελώς νέο να πω. Γνωρίζω πολύ καλά τον κίνδυνο να κάνω αυτό που ονομάζω παλιές ταινίες. Αυτές είναι οι ταινίες που συμβαίνουν επειδή προσπαθείς να επαναλάβεις την επιτυχία σου».

»Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα και θα μάθω τι να κάνω. Αλλά σίγουρα ελπίζω ότι η κατάστασή μου θα είναι καλύτερη», είπε ο Λαρς φον Τρίερ στο Variety πέρυσι το φθινόπωρο. «Είναι μια ασθένεια που δεν μπορείς να διώξεις. Μπορείς να δουλέψεις με τα συμπτώματα, ωστόσο. Απλά πρέπει να συνηθίσω με την ιδέα ότι τρέμω και να μην ντρέπομαι μπροστά σε κόσμο. Και μετά συνεχίζω, γιατί τι άλλο να κάνω;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...