240
Η στιγμή της σύλληψης των εμπλεκομένων στην υπόθεση | shutterstock

Εξάρθρωσαν κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 19:00
Η στιγμή της σύλληψης των εμπλεκομένων στην υπόθεση
|shutterstock

Εξάρθρωσαν κύκλωμα έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 19:00

Εννέα συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έπειτα από τον εντοπισμό κυκλώματος του υπουργείου Μεταφορών στον νότιο τομέα της Αθήνας, που πιάστηκε να εκδίδει διπλώματα οδήγησης κατόπιν χρηματισμού και χωρίς την παρουσία των υπό εξέταση οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιχείρηση βρέθηκαν 80 χιλιάδες ευρώ, ενώ από τους εννέα συλληφθέντες οι επτά είναι υπάλληλοι της υπηρεσίας και οι δύο σχετίζονται με σχολές οδηγών.

Έρευνες για το θέμα έχει ξεκινήσει και από επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης ενώ ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί το χρονικό διάστημα που λειτουργούσε το κύκλωμα καθώς και τα χρηματικά ποσά που έχουν καρπωθεί οι εμπλεκόμενοι.

Στα πλαίσια της επιχείρησης της Αστυνομίας δόθηκε η εντολή από την Περιφέρεια Αττικής για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αρχών.

«Η υπόθεση αφορά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και είχε ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή», ανέφερε η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της σημειώνοντας ότι τότε είχαν εντοπιστεί 56 περιπτώσεις παραποίησης-αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης.

Για όσο παραμείνει η Διεύθυνση Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών κλειστή, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από άλλες υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...