371
Τα αποκαλυπτήρια της νέας Bugatti έγιναν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. | REUTERS/Pierre Albouy

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 16:33
Τα αποκαλυπτήρια της νέας Bugatti έγιναν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
|REUTERS/Pierre Albouy

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 16:33

Η εφετινή διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης (Geneva International Motor Show) επεφύλασσε μια ιδιαίτερη έκπληξη στο κοινό της αλλά και στους λάτρεις του αυτοκινήτου παντού: την αποκάλυψη του ακριβότερου supercar στον κόσμο, της Bugatti La Voiture Noire η οποία κοστίζει 16,7 εκατομμύρια ευρώ. Με την απίστευτη δύναμη του οκτάλιτρου κινητήρα W16 και την απόδοση 1.480 ίππων, η La Voiture Noire μπορεί να φτάσει τα 420 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα, επίδοση που την κατατάσσει στα γρηγορότερα αυτοκίνητα.

Η La Voiture Noire θυμίζει περισσότερο Batmobile παρά supercar (bugatti.com)

Ο σχεδιασμός της La Voiture Noire βασίζεται στο θρυλικό μοντέλο της εταιρείας Type 57 SC Atlantic το οποίο σχεδίασε ο Ζαν Μπουκάτι, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Ετορε Μπουγκάτι, το 1934. Σε σχέση με τα δύο τελευταία μοντέλα της Bugatti, τη Veyron και την Chiron, η La Voiture Noire έχει πιο «επιθετικό» σχεδιασμό με μια εντονότερη μάσκα, τους προβολείς να υποχωρούν πίσω από τον θόλο των τροχών και την τοποθέτηση έξι εξατμίσεων στο πίσω μέρος του οχήματος.

Η La Voiture Noire έχει έξι εξατμίσεις! (REUTERS/Denis Balibouse)

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή της La Voiture Noire, Ετιέν Σαλόμ, «κάθε μεμονωμένο στοιχείο του αυτοκινήτου είναι χειροποίητο, οι μηχανικοί εργάστηκαν μέχρι του σημείου εκείνου όπου δεν υπήρχε απολύτως τίποτα προς βελτίωση». O πρόεδρος της εταιρείας Στέφαν Ουίλκενμαν προσέθεσε ότι «αυτός δεν είναι ένας απλός κινητήρας, είναι ένα αριστούργημα της τεχνολογίας, και όμοιός του δεν έχει κατασκευαστεί ποτέ».

Η νέα Bugatti La Voiture Noire δίπλα στη θρυλική Type 57 SC Atlantic (bugatti.com)

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει μόνο μία La Voiture Noire και ότι το αμάξι έχει ήδη πουληθεί, με την ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Πολλοί εικάζουν ότι ο πρόκειται για τον μεγιστάνα της αυτοκινητοβιομηχανίας Φέρντιναντ Πιχ, του οποίου η οικογένεια ίδρυσε τις αυτοκρατορίες Porsche και Volkswagen. Ο Πιχ, αναμένεται να έχει σημαντική έκπτωση στην αγορά του αυτοκινήτου καθώς από το 1998 η Bugatti εξαγοράστηκε από την Volkswagen της οποίας ο ίδιος διετέλεσε εκτελεστικός πρόεδρος επί σειρά ετών.

Φήμες λένε ότι η La Voiture Noire αγοράστηκε από τον  Φέρντιναντ Πιχ, πρώην αφεντικό της Volkswagen (Bugatti.com)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...