477
Η ελαχιστοποίηση του χρόνου απονομής συντάξεων είναι ζήτημα προτεραιότητας για τον Κωστή Χατζηδάκη | INTIME NEWS

Κωστής Χατζηδάκης: Σχέδιο άμεσης δράσης για το ΝΑΤ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 18:54
Η ελαχιστοποίηση του χρόνου απονομής συντάξεων είναι ζήτημα προτεραιότητας για τον Κωστή Χατζηδάκη
|INTIME NEWS

Κωστής Χατζηδάκης: Σχέδιο άμεσης δράσης για το ΝΑΤ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 18:54

Το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο της Ευρώπης και δεύτερο αρχαιότερο στον Κόσμο, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), στον Πειραιά, το οποίο εφέτος συμπληρώνει τα 160 χρόνια λειτουργίας, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 29/6 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Χατζηδάκη για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και συμφωνήθηκε η άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του τρέχοντος έτους, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Την σημαντική αύξηση των ρυθμών απονομής κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ εντός του 2021. Ήδη έχει υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με συντονισμένο τρόπο και που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου απονομής συντάξεων.
  • Την πλήρη ανασυγκρότηση των λειτουργιών του ΝΑΤ και την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του αλλά και την άμεση διασύνδεση των συστημάτων του με τον e-ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
  • Την βελτίωση με κάθε δυνατό τρόπο της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Προς τον σκοπό αυτό δρομολογείται η λειτουργία εντός του καλοκαιριού του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και με μηδενικούς χρόνους απόκρισης, στο οποίο θα ενταχθεί και το ΝΑΤ.
Ο Κωστής Χατζηδάκης συνομιλεί με ασφαλισμένους του ΝΑΤ / INTIME NEWS

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Είχα την δυνατότητα να δω από κοντά τόσο τα προβλήματα όσο και την σημαντική προσπάθεια των υπαλλήλων και της Διοίκησης του ΝΑΤ για να τα επιλύσουν. Στη προσπάθεια τους αυτή χρειάζεται να εφαρμοστεί ένα σχέδιο άμεσης δράσης που θα περιλαμβάνει την δραστική μείωση των εκκρεμών συντάξεων μέσω της διασύνδεσης των συστημάτων του ΝΑΤ, του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου Ναυτιλίας και της δημιουργίας ενός ενιαίου κέντρου απονομής, την άμεση αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών καθώς και την σημαντική βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Ζήτησα από τη Διοίκηση του ΝΑΤ να συντάξει και να μου παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα πρακτικές προτάσεις άμεσης υλοποίησης. Για να πάψει το ΝΑΤ να είναι ένα από τα πλέον προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και να επιστρέψει στην προ του ΕΦΚΑ εποχή, τότε που οι συντάξεις, όπως με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι, εκδίδονταν σε 4 με 5 μήνες και όχι σε 4 με 5 χρόνια όπως συμβαίνει σήμερα!».

Ο πρόεδρος του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, δήλωσε: «Τους τελευταίους δύο μήνες χαρτογραφήσαμε όλες τις διαδικασίες και τις παθογένειες του ΝΑΤ. Σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό έχουμε ήδη επεξεργαστεί λύσεις άμεσης εφαρμογής που θα τους τις παρουσιάσουμε αναλυτικά και με λεπτομερή χρονοδιαγράμματα την επόμενη βδομάδα ώστε η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας φορέα να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Εργαζόμενοι στο ΝΑΤ ενημερώνουν τον Κωστή Χατζηδάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αρχαιότερο ασφαλιστικό ίδρυμα της Ευρώπης και δεύτερο παλαιότερο στον Κόσμο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...