789
|

Ο Κωνσταντινέας από τα μπουζούκια στο στούντιο με στόχο τη δήμαρχο Μάνδρας

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 18:19

Ο Κωνσταντινέας από τα μπουζούκια στο στούντιο με στόχο τη δήμαρχο Μάνδρας

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 18:19

«Εχουμε τους βουλευτές που μας αξίζουν». Η χιλιοειπωμένη αυτή φράση των τελευταίων ετών συμπυκνώνεται σε μία εικόνα. Αυτή του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, να επιπλήττει ουρλιάζοντας στην τηλεόραση την ασθμαίνουσα δήμαρχο της μαρτυρικής Μάνδρας Αττικής, επειδή τόλμησε να πει μια κουβέντα για τον Πρωθυπουργό.

Γνωστός από το ποδοσφαιρικό -και για να ακριβολογούμε, διαιτητικό- παρελθόν του (διαιτητής επαγγελματικού ποδοσφαίρου 1996-2012 και διεθνής διαιτητής FIFA 2012), ο καλαματιανός με καταγωγή από τη Μάνη κ. Κωνσταντινέας κατάφερε να μπει στη Βουλή αξιοποιώντας την προβολή που είχε ως «εξυγιαντής» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αφορμή; Η βομβιστική επίθεση (με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό) στο αρτοποιείο που διατηρούσε την περίοδο που ήταν διαιτητής στη Σούπερ Λίγκα.

Τότε ήταν ο τίμιος, ανεπηρέαστος και αδιάφθορος διαιτητής που όρθωσε ανάστημα απέναντι στη διαβόητη «εγκληματική οργάνωση». Πολλοί ήταν αυτοί που συνέδεσαν την επίθεση στο φούρνο του με τη γνωστή υπόθεση, αποδίδοντάς την σε απόπειρα εκφοβισμού του.

Ο άτεγκτος διαιτητής φιλοξενήθηκε τότε σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών και δεδομένου ότι η δύναμη της τηλεοπτικής οθόνης είναι επιβεβαιωμένη, ο κ. Κωνσταντινέας πήρε τη μεγάλη απόφαση να κατέβει υποψήφιος βουλευτής προβάλλοντας ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην κατά τα άλλα «δεξιά» Μεσσηνία.

Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη, με σχετική άνεση, βουλευτής και τον Σεπτέμβριο του 2015 (παρά τη συνθηκολόγηση Τσίπρα στην ΕΕ) οι ψηφοφόροι τον διατήρησαν στο βουλευτικό έδρανο.

132395
O μεσσήνιος βουλευτής είναι γνωστός για τα ξεσπάσματά του και εντός του κοινοβουλίου/ ΙΝΤΙΜΕnews

132397

Από την ημέρα που βρέθηκε στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντινέας έγινε και ο πιο πιστός θαμώνας του γειτονικού Κολωνακίου και των νυχτερινών του μαγαζιών, ανεβαίνοντας συχνά – πυκνά την οδό Κουμπάρη μέχρι τον πολύβουο πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Ουδέν μεμπτόν. Ενας νέος άνθρωπος έχει δικαίωμα στη διασκέδαση.

Αυτό είπε και εκείνος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πηγαίνοντας στα μπουζούκια με την παρέα του για να διασκεδάσει υπό τους ήχους των ασμάτων της Πάολας, του Γιώργου Μαζωνάκη και του Στέλιου Ρόκκου μέχρι τα ξημερώματα. Ηταν φαίνεται και αυτός ένας τρόπος να συμμετάσχει στο εθνικό πένθος που είχε κηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρεμπιπτόντως πενθούσε στο Γκέτεμποργκ.

Ο κ. Κωνσταντινέας όμως, όπως κατέδειξε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, πήγε από τα μπουζούκια και την Πάολα, πρωί – πρωί την Κυριακή, στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Από την πίστα στο στούντιο με καθήκον να υπερασπιστεί την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, της κυβέρνησης και της Ρένας Δούρου, μπροστά στην πολύνεκρη καταστροφή της Μάνδρας.

Απέναντι στον ετοιμοπόλεμο κ. Κωνσταντινέα, στο τηλεοπτικό παράθυρο έτυχε να βρεθεί, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη που μετέφερε την αγωνία και τον άνισο αγώνα που δίνουν οι συμπολίτες της μετά το φονικό πέρασμα των καταστροφικών χειμάρρων από την πόλη της.

Η αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ ήταν δεδομένη, αλλά από ό,τι φάνηκε, ο μεσσήνιος βουλευτής είχε έρθει στην εκπομπή έτοιμος για καβγά με τη δήμαρχο.

Ο κ. Κωνσταντινέας δεν έμεινε στο σύνηθες επίπεδο μιας τηλεοπτικής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά θέλησε να βάλει μυαλό στην «αυθάδη» δήμαρχο. Φωνασκώντας, χειρονομώντας και σηκώνοντας ψηλά τον (περίφημο) προτεταμένο δείκτη του χεριού του, «έβαλε στη θέση της» την ενοχλητική δήμαρχο με τον αιχμηρό για την κυβέρνηση λόγο.

Επί αρκετά λεπτά προτίμησε να κραυγάζει και να κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον εκτός από την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, σε τόνο και με ύφος που μάλλον ταιριάζει σε εξέδρα ποδοσφαιρικού γηπέδου ή «θύρα» φανατικών οπαδών. Με κραυγές, γενναία δόση αλαζονείας και το δάχτυλο προτεταμένο, διέκοπτε τους πάντες καλύπτοντας με τη φωνή του όποιον επιχειρούσε να του αντιμιλήσει, ενώ με το γνωστό (σε ανάλογες αντιπαραθέσεις) «αφήστε με να ολοκληρώσω», επιχείρησε να βγει και αδικημένος.

Μάταια ο «οικοδεσπότης» της εκπομπής προσπαθούσε να τον συγκρατήσει. Η «εχθρός» Κριεκούκη έπρεπε να κατατροπωθεί.

Η εμφάνιση Κωνσταντινέα δεν έμεινε ασχολίαστη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, που έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Kωνσταντινέα ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα: αυτός ο τύπος έβριζε την Δήμαρχο και ειρωνευόταν εμένα το πρωί!.. Ντροπή».

Ακολούθησε «διάλογος» απείρου κάλλους μεταξύ των δύο βουλευτών με συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter (κάντε κλικ στο εικονίδιο των σχολίων αριστερά κάτω από την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη), με τον Πέτρο Κωνσταντινέα να κάνει λόγο για «υποκριτές» και fake news (δείτε και τη σχετική ανάρτηση στον δικό του λογαριασμό στο Twitter, κάτω).

«Από πότε είναι μεμπτό να πηγαίνει κανείς (καλεσμένος) σε κέντρο διασκέδασης να τιμήσει τα προεόρτια γάμου του συνεργάτη του; #υποκρισία», απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο κυβερνητικός βουλευτής.

«Μεμπτό είναι να είναι βουλευτης, να έχουμε εθνικό πένθος με 20 νεκρούς και να υποκρίνεται στην τηλεόραση το πρωί πόσο συντετριμμένος είναι», επανήλθε ο Αδωνις Γεωργιάδης και η ανταλλαγή μηνυμάτων συνεχίστηκε.

Αλλά είπαμε, έχουμε τους βουλευτές που μας αξίζουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα πρέπει να είναι υπερήφανοι που ο «Πέτρος τους» κατατρόπωσε την ενοχλητική δήμαρχο, η οποία επιμένει να ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής για την καταστροφή της  Μάνδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...