422
Για πρώτη φορά ωστόσο, η νεοεκλεγείσα επικεφαλής του νέου φορέα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: «Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά απόφυση»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 15:02
Για πρώτη φορά ωστόσο, η νεοεκλεγείσα επικεφαλής του νέου φορέα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: «Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά απόφυση»

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2017, 15:02

Στις ευχές Τσίπρα (για «βελτίωση των σχέσεων των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα») με τις οποίες συνόδευσε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή της, απάντησε η Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας ότι ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μέχρι σήμερα εφικτός διότι έχει επιλέξει να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Για πρώτη φορά ωστόσο, η νεοεκλεγείσα επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Τσίπρα.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που του επέβαλαν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης ακριβώς γιατί είχε πλήρη αδυναμία να διαπραγματευθεί σωστά με ένα τεκμηριωμένο σχέδιο και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει διάλογος», ανέφερε η κυρία Γεννηματά σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Κληθείσα να σχολιάσει το tweet του Αλέξη Τσίπρα και την ελπίδα που εξέφρασε περί προσέγγισης «των προοδευτικών δυνάμεων» της χώρας μετά την εκλογή της, παρατήρησε πως η όποια «συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας». Όσο για τα περί στήριξης των Ευρωπαίων στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, σημείωσε πως «τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν στηρίζουν τον Τσίπρα», αλλά την Ελλάδα.

Αναφερόμενη εξάλλου στον μεγάλο αριθμό πολιτών που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, η κυρία Γεννηματά είπε πως από την πρώτη στιγμή ήταν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή ενώ χαρακτήρισε την ψήφο των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες, «πρώτη πράξη αντίστασης στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ήταν η πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια πράξη αντίστασης», τόνισε και πλέον πρόσθεσε «υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μια παράταξη νίκης, υπάρχει η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και αντίδραση απέναντι στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον». Οι πολίτες, υπογράμμισε, είπαν διπλό όχι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα των κομμάτων που έχουν συμφωνήσει να συγκροτήσουν τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς (αν δηλαδή πρόκειται να αυτοδιαλυθούν), η Φώφη Γεννηματά αρκέστηκε να πει ότι «το βάρος θα πέσει στο νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι όμως στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων».

Φειδωλή ήταν τέλος και στις απαντήσεις της για το αν θα υπάρξουν θέσεις αντιπροέδρων στο νέο κόμμα, αλλά και στο σχόλιό της για το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ανθυποψήφιός της, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο νέος φορέας θα έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει η παράταξη αξιόμαχη… Το θέμα είναι το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν. Το κρίσιμο είναι την επόμενη ημέρα να συνεχίσουμε όλοι μαζί», απάντησε η νεοκλεγείσα επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...