391
|

Ξέσπασε μέχρι και η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Πείτε επιτέλους την αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 17:03

Ξέσπασε μέχρι και η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Πείτε επιτέλους την αλήθεια»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 17:03

Μετά από πολύωρη διαδικασία, ολοκληρώθηκε η απολογία και του δεύτερου κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, του αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρου Λουτσάι, ο οποίος επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως για όλα φταίει ο συγκατηγορούμενός του, Mανώλης Κούκουρας.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο τέλος της διαδικασίας και οι δύο έκαναν ο ένας στον άλλο την ίδια ερώτηση: «Γιατί το έκανες;» (σύμφωνα με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νέος ποινικός κώδικας να απευθύνουν μεταξύ τους ερωτήσεις).

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 21 ετών Λουτσάι υπέπεσε σε πάρα πολλές αντιφάσεις και κάθε φορά βρισκόταν σε δύσκολη θέση, ζητούσε τη διακοπή της δίκης για να κερδίσει χρόνο.

«Προσπαθώ μέσα από τα ψέματα, να διακρίνω την αλήθεια», δήλωσε από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, επαναλαμβάνοντας ακόμα μία φορά πως είναι η φωνή της Ελένης στη δίκη και δεν θα ηρεμήσει αν δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η εισαγγελέας ξέσπασε σε κάποια στιγμή φωνάζοντας εξοργισμένη προς τους κατηγορούμενους: «Λέτε ψέματα, πείτε επιτέλους την αλήθεια. Αν η Ελένη Τοπαλούδη είχε καταλάβει τον θανάσιμο κίνδυνο που διέτρεχε, δεν θα σας ακολουθούσε στο εξοχικό».

Εξω από τη δικαστική αίθουσα, βρέθηκε μετά από αρκετό διάστημα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δεν άντεξε στη θέα των συγγενών των δύο κατηγορουμένων.

Κατά δήλωσή της, ήθελε να ακούσει την εισαγγελέα στην αγόρευσή της, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

«Δεν άντεχα να ακούω τη φρίκη που έζησε το παιδί μου στα χέρια των στυγνών δολοφόνων του. Είναι ανθρωπόμορφα τέρατα. Η λέξη άνθρωπος δεν τους αξίζει», είπε η κυρία Κούλα σε δηλώσεις της στο Open και το Star Channel  και με δάκρυα στα μάτια εξέφρασε τον μεγάλο πόνο της για το χαμό του παιδιού της.

«Eχουν περάσει 17 μήνες και 13 μέρες από τότε που έχασα την Ελένη μου. Κάθε μέρα που προστίθεται είναι μια μαρτυρική μέρα για μένα. Ο πόνος μου είναι αξεπέραστος, δεν περιγράφεται με λόγια το τι ζω στην καθημερινότητά μου», δήλωσε συγκλονισμένη για να προσθέσει:

«Είχε όνειρα και αυτά τα τέρατα που βρέθηκαν στον δρόμο της μας κατέστρεψαν όλους. Αρπάξαν το παιδί μου από τα χέρια μου. Κι εγώ τώρα πώς να ζήσω; Να πω ότι έπεσε θύμα τροχαίου να το καταλάβω, ότι ήταν άρρωστη. Αλλά το δικό μου το παιδί βρέθηκε στο δρόμο δύο δολοφόνων που την χτύπησαν, τη βίασαν, την κουβάλησαν και την πέταξαν σαν σακί από ύψος 10 μέτρων ενώ ήταν ζωντανή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...