254
Η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και του Γιάννη Πιτταρά | YouTube/ERT

Κανέλλη για τις πλατείες: «Τα παιδιά βγήκαν να πάρουν αέρα μετά από δύο μήνες»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 15:35
Η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και του Γιάννη Πιτταρά
|YouTube/ERT

Κανέλλη για τις πλατείες: «Τα παιδιά βγήκαν να πάρουν αέρα μετά από δύο μήνες»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 15:35

Στη δημόσια τηλεόραση βγήκε να μιλήσει το πρωί της Τρίτης η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για το θέμα των τελευταίων ημερών με τις συναθροίσεις -νεαρών κυρίως- ατόμων σε πλατείες και πεζόδρομους που σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσαν την επέμβαση των αρχών, ως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, η κυρία Κανέλλη, αφού αναφέρθηκε στην έλλειψη δημόσιων χώρων, στάθηκε στην ανάγκη των νέων να έχουν ζωή και ανθρώπινη επαφή, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται κατανοητό.

Δεν μπορεί  τα παιδιά να θεωρούνται ικανά για το Πανεπιστήμιο και για να ψηφίζουν, αλλά ηλίθια όταν πρόκειται για τον κορονοϊό, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Βγήκαν να πάρουν αέρα μετά από δύο μήνες», τα δικαιολόγησε στο σχόλιό της για τις συγκεντρώσεις εκατοντάδων νέων σε πλατείες όπως αυτή της Κυψέλης ή την Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, για να προσθέσει στο ίδιο διαχυτικό ύφος:

«Εγώ σαν κοινωνία και σαν μάνα θα ανησυχούσα πάρα πολύ αν το παιδί μου μετά από δύο μήνες δεν ήθελε να βγει έξω. Θα θεωρούσα ότι έχει πάθει κατάθλιψη, ότι θέλει γιατρό»!

Κατά άλλα η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε, αντί για «εφόδους» της ΕΛ.ΑΣ. στις πλατείες, να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στους χώρους εργασίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

Οσο για το βαθμό συμμόρφωσης των πολιτών στα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού αλλά και τα δεδομένα της νέας καθημερινότητας, υποστήριξε ότι ο κόσμος ακολούθησε τα μέτρα προστασίας από την πανδημία διότι είχε την εμπειρία από την κατάσταση του συστήματος Υγείας, καθώς ήξερε ότι δεν είχε ένα άριστο σύστημα Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...