218
Κάθεσαι στο έδαφος της Βενετίας; Θα πληρώσεις πρόστιμο | Ian Gavan/Getty Images

Ξάπλα… τέλος σε δημόσιους χώρους στη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 10:51
Κάθεσαι στο έδαφος της Βενετίας; Θα πληρώσεις πρόστιμο
|Ian Gavan/Getty Images

Ξάπλα… τέλος σε δημόσιους χώρους στη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 10:51

Ως ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη του πλανήτη, η Βενετία έχει θεσπίσει μία σειρά από «παράξενους» νόμους για προστατεύσει όσο μπορεί την αίγλη της από τις ορδές των επισκεπτών.

Οι τουρίστες λοιπόν που επισκέπτονται τη Βενετία πρέπει να θυμούνται πολλά όπως να μην τρώνε περπατώντας και να μην βάζουν τα πόδια τους στο κανάλι. Και τώρα φαίνεται να πλησιάζει μία νέα απαγόρευση.

Ο δήμαρχος της πόλης θέλει να επιβάλλονται πρόστιμα στους «άξεστους» -όπως τους αποκαλούν κάποιοι αξιωματούχοι- τουρίστες, που κάθονται ή ξαπλώνουν στο έδαφος. Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο πρότεινε την επιβολή προστίμου από 50 έως 500 ευρώ για τους παραβάτες. Η πρότασή του αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο, αν και τόσο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης όσο και ομάδες πολιτών αντιδρούν.

«Είναι τόσο μεγάλη η λίστα όσων απαγορεύονται στη Βενετία, που πλέον δεν έχει απομείνει κάτι που μπορείς να κάνεις», δήλωσε ο Μάρκο Γκασπαρινέτι, επικεφαλής της ομάδας πολιτών Gruppo Aprile 25. «Θα πρέπει να προσλάβουν άλλους 5.000 ανθρώπους για να τα εφαρμόσουν όλα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, οι αρχές της Βενετίας εξετάζουν την απαγόρευση της μουσικής στις βάρκες.

Ηδη, πάντως, απαγορεύεται να καθίσει κάποιος στα μνημεία γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Επίσης, επιβάλλεται πρόστιμο στους μεθυσμένους, σε όσους κολυμπούν ή βάζουν τα πόδια τους στο νερό στα κανάλια και σε όσους καταναλώνουν φαγητό σε σκαλιά ή περπατώντας στον δρόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...