217
Χάρτινο cutout του Ιωσήφ Στάλιν με μάσκα κατά του κορονοϊού μέσα σε κατάστημα με σουβενίρ στο κέντρο της Μόσχας | Reuters

Κρεμλίνο: Ιχνηλάτηση ασθενών κορονοϊού μέσω κινητών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 19:07
Χάρτινο cutout του Ιωσήφ Στάλιν με μάσκα κατά του κορονοϊού μέσα σε κατάστημα με σουβενίρ στο κέντρο της Μόσχας
|Reuters

Κρεμλίνο: Ιχνηλάτηση ασθενών κορονοϊού μέσω κινητών

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 19:07

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα σύστημα ιχνηλάτησης των επαφών όσων έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μέσω των κινητών τηλεφώνων δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.

«Όχι, δεν τα παραβιάζει» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το γραφείο τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν είχε δώσει εντολή στο υπουργείο Τηλεπικοινωνιών να οργανώσει έως τις 27 Μαρτίου ένα σύστημα ιχνηλάτησης πολιτών που βρίσκονται σε επαφή με τους νοσήσαντες από τον κορονοϊό, με βάση τα στοιχεία εντοπισμού που παρέχουν οι πάροχοι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης πολιτών που ήρθαν σε επαφή με το νοσήσαντα, με την αποστολή των αντίστοιχων οδηγιών που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μπουν σε συνθήκες απομόνωσης.

Επίσης τα στοιχεία που θα σχετίζονται με παρόμοιες επαφές με νοσήσαντες από τον κορονοϊό θα αποστέλλονται στα κέντρα επιχειρήσεων των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ρωσία θα γίνει μια ακόμη χώρα που ρίξει τον… «Μεγάλο Αδελφό» στη μάχη κατά της αρρώστιας, μετά το Ισραήλ, όπου η Μοσάντ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο ψηφιακό λογισμικό ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός και η απομόνωση των φορέων του κορονοϊού μέσω των δεδομένων που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...