190
Ο άνδρας από το Μάντσεστερ μάλλον στόκαρε χαρτί για χρόνια | REUTERS/Phil Noble

Τελικά, πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται ο άνθρωπος;

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 12:51
Ο άνδρας από το Μάντσεστερ μάλλον στόκαρε χαρτί για χρόνια
|REUTERS/Phil Noble

Τελικά, πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται ο άνθρωπος;

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 12:51

Εχουμε δει τις εικόνες στην Ελλάδα αλλά και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό: δεκάδες άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ με καρότσια γεμάτα με χαρτί τουαλέτας.

Περισσότερο και από άλλα είδη ή τρόφιμα, οι πελάτες το αγόραζαν μαζικά. Χρειαζόμαστε όμως τόσο πολύ;

Ευτυχώς ένας ιστότοπος στη Γερμανία προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο καθένας τις πραγματικές του ανάγκες σε χαρτί υγείας.

«Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», ρωτάει ο ιστότοπος Blitzrechner.

Μια εφαρμογή πληροφορεί για την «πραγματική διάρκεια» ενός πακέτου με χαρτιά υγείας, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα. Επίσης μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε στην τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμη και πόσα «τετραγωνάκια» χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξηγούσαν από το Blitzrechner.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με όπλο το χιούμορ να επαναφέρει στη λογική τους καταναλωτές, την ώρα που ο πανικός έχει οδηγήσει σε ελλείψεις κυρίως στον… κρίσιμο τομέα του χαρτιού υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...