186
Η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ | Reuters

Αρνητική στον κορονοϊό η Ανγκελα Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 18:38
Η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ
|Reuters

Αρνητική στον κορονοϊό η Ανγκελα Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 18:38

Ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του τεστ κορονοϊού για την Άνγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας ανακοινώθηκε πως μπαίνει σε καραντίνα, έπειτα από επαφή με γιατρό που εν συνεχεία αποδείχτηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το αποτέλεσμα του τεστ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ακόμη κι έτσι η Μέρκελ, θα συνεχίσει να ελέγχεται καθημερινά.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ, παραμένει από χθες σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον COVID-19.

Σήμερα η Καγκελάριος συμμετείχε τηλεφωνικώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως με τηλεδιάσκεψη στις 26 Μαρτίου.

Ο γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι ήδη από χθες πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και πολλοί ξένοι πρέσβεις, στέλνουν τις ευχές τους στην Καγκελάριο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι ο ίδιος ούτε θα μείνει σε καραντίνα ούτε θα εξεταστεί για τον κορονοϊό, καθώς, όπως είπε, δεν συγκαταλέγεται στις κατηγορίες εκείνες για τις οποίες δίδονται τέτοιες οδηγίες.

Τόνισε δε ότι κατά την συνάντησή του χθες με την Καγκελάριο, πριν η ίδια ενημερωθεί για τον γιατρό της, τηρήθηκαν όλοι οι όροι ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...