480
Εικόνα από το βίντεο με το περιστατικό στο σωφρονιστικό κατάστημα |

Κρατούμενοι στον Αυλώνα: «Παντελώς ψευδείς οι φήμες ότι βιάστηκε ο 19χρονος»

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 10:12
Εικόνα από το βίντεο με το περιστατικό στο σωφρονιστικό κατάστημα
|

Κρατούμενοι στον Αυλώνα: «Παντελώς ψευδείς οι φήμες ότι βιάστηκε ο 19χρονος»

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 10:12

Είναι πλέον τέτοιο το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, που: α) ένας κρατούμενος που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε απομόνωση ξυλοκοπείται αγρίως από αγέλες συγκρατούμενών του και οι δεσμοφύλακες προφανώς αδιαφορούν, β) κάποιος από τους κρατούμενους καταγράφει με κινητό (!) τον ξυλοδαρμό και τον αναρτά στο Διαδίκτυο, γ) τα ελληνικά ΜΜΕ γεμίζουν με απίστευτους και εξωφρενικούς ισχυρισμούς για την κατάσταση του κρατουμένου μετά τον ξυλοδαρμό του –αναφέρουν ακόμα και βιασμό του για να διαψευστούν έπειτα από τους γιατρούς και δ) οι κρατούμενοι φτάνουν να βγάλουν ανακοίνωση (!) και να την αναρτήσουν πάλι στο Διαδίκτυο για να πουν ότι ο 19χρονος «απλώς έφαγε μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές»!

Σε αυτό το εφιαλτικό σύστημα λοιπόν, μας φαίνεται ως απολύτως λογικό οι κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα ανηλίκων Αυλώνα να βγάλουν ανακοίνωση και να απορρίψουν ως παντελώς ψευδείς τις πληροφορίες ότι βιάστηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, να υποβαθμίσουν το γεγονός και βεβαίως να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησής τους.

Οι κρατούμενοι παραδέχτηκαν ότι ασκήθηκε βία κατά του 19χρονου, όπως φαίνεται και στο βίντεο από κινητό που διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης. «Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα», υποστηρίζουν.

Ακόμη υπερασπίζονται τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους λέγοντας ότι «τα όσα έγιναν δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστική υπηρεσία».

Η ανάρτησή τους στη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στο Facebook έχει ως εξής:

Επειδή πολύς λόγος έγινε για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δυο βιαστές της Ελένης από τη Ρόδο στη φυλακή όπου κρατούμαστε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Καταρχάς, στο βίντεο πού παρακολούθησε το πανελλήνιο ειπώθηκαν πολλά περισσότερα από όσα έγιναν. Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή.

Τα όσα έγιναν, και στα οποία δε θα μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για προφανείς λόγους, δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστική υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξαρχής σε απομονωμένο χώρο.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας.

Η υποκρισία του υπουργείου Δικαιοσύνης χτύπησε κόκκινο με τη σημερινή παρέλαση από τη φυλακή Αυλώνα, την ίδια ώρα που ανήλικοι κρατούμενοι περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους. Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δεν θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε.

Κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα

Υγ. Οι φήμες για βιασμό του είναι παντελώς ψευδείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...