263
Ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο | REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Ουκρανία: Θρίλερ με τη δολοφονία του ηγέτη των φιλορώσων αποσχιστών

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 12:22
Ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο
| REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Ουκρανία: Θρίλερ με τη δολοφονία του ηγέτη των φιλορώσων αποσχιστών

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 12:22

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας φαίνεται πως κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο. Η Ρωσία χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια τη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο σκοτώθηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή, σε κατάστημα εστίασης, στο κέντρο του Ντόνετσκ. Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών.

Οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος

Η Μόσχα κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια που ενορχηστρώθηκε από το Κίεβο.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή έχουν ενταθεί. Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει όλα τα σύνορα. Κάποιοι ύποπτοι έχουν συλληφθεί. Μας έχουν δώσει στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ήταν σαμποτάζ από την πλευρά της Ουκρανίας» δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντιμίτρι Tρεπάζνικοφ.

«Έχουμε ήδη αποκαλύψει τους εμπνευστές της επίθεσης. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας. Σύντομα, είναι πιθανό να κατονομάσουμε και τον επικεφαλής της ομάδας, η οποία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση» δήλωσε στο Sputnik ο Αλεξάντερ Καζάκοφ, στενός σύμβουλος του δολοφονηθέντος Ζαχαρτσένκο.

Όπως υποστήριξε επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί αρκετοί ύποπτοι, οι οποίοι έχουν ήδη ομολογήσει.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ζαχαρτσένκο, που είχε αυτοανακηρυχθεί ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου κράτους με το όνομα «Μικρή Ρωσία».

Το Νοέμβριο του 2014, λίγους μήνες μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας των εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο εξελέγη πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ με περισσότερο από το 81% των ψήφων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...