195
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ | REUTERS/Carlos Garcia Rawlins//File Photo

Cop26: Και ο Σι έστειλε μήνυμα, πλην όμως… χειρόγραφο!

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 18:56
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
|REUTERS/Carlos Garcia Rawlins//File Photo

Cop26: Και ο Σι έστειλε μήνυμα, πλην όμως… χειρόγραφο!

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 18:56

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τη Δευτέρα όλες τις πλευρές να αναλάβουν ισχυρότερη δράση προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την πρόκληση του κλίματος – αυτή την είδηση μετέδωσε το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Και μέχρις εδώ, ας πούμε καλώς. Διότι δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Κίνα είναι η υπ’ αριθμ. 1 ρυπαίνουσα χώρα της Γης, οπότε πρέπει να δείχνει καθαρή και αξιοπρεπής (τουλάχιστον στα λόγια).

Το χαριτωμένο στην όλη υπόθεση είναι ότι το μήνυμα του νέου «τιμονιέρη» δεν είναι συμβατό με την εποχή μας ή με τα τεχνολογικά άλματα που έκανε η ίδια η Κίνα μέσα σε λίγα χρόνια και όχι μόνο ξέφυγε από την υπανάπτυξη, αλλά κατέστη η δεύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως, με ψηφιακές επιχειρήσεις που δημιούργησαν Κροίσους από το μηδέν (στην κυριολεξία). Γιατί; Διότι ο Σι απέστειλε στη Σκωτία… χειρόγραφο. Μάλιστα, χειρόγραφο!… Πιθανώς για να το περιλάβει η Ιστορία και να το περιβάλει με ιδιαίτερη στοργή.

Οπως είναι γνωστό, ο Σι δεν πήγε στη Γλασκώβη όπου διεξάγεται η διάσκεψη για το κλιματικό ζήτημα. Και για αυτόν τον λόγο τους έστειλε την περίεργη από πλευράς εμφάνισης επιστολή. Αλλά ο τρόπος του είναι τόσο παλιομοδίτικος, που γυρνάει το ρολόι πίσω στην εποχή του Μάο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...