251
Το πάρκο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Βιέννη: ο πολιτισμός και το πράσινο φέρνουν τη πόλη στην πρώτη θέση | REUTERS/Heinz-Peter Bader

Κορυφαία πόλη για να ζεις αναδείχτηκε η Βιέννη

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 08:22
Το πάρκο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Βιέννη: ο πολιτισμός και το πράσινο φέρνουν τη πόλη στην πρώτη θέση
|REUTERS/Heinz-Peter Bader

Κορυφαία πόλη για να ζεις αναδείχτηκε η Βιέννη

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 08:22

Για πρώτη φορά μία ευρωπαϊκή πόλη, η Βιέννη, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής, που καταρτίζει κάθε χρόνο ο Economist (The Economist Intelligence Unit).

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας εκτόπισε τη Μελβούρνη που είχε σταθερά τα τελευταία επτά χρόνια την πρωτιά (με σταθερά δεύτερη τη Βιέννη), χάρη στον περιορισμό των τρομοκρατικών απειλών και της μείωσης των δεικτών εγκληματικότητας.

Και οι δύο πόλεις έχουν τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και των υποδομών, αναφέρει ο Guardian. Η Μελβούρνη ανέβασε τις επιδόσεις της στον πολιτισμό και το περιβάλλον, αλλά η Βιέννη πήρε πόντους από την ολική βελτίωση των συνθηκών.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Οσάκα στην Ιαπωνία, το Κάλγκαρι του Καναδά και το Σίδνεϊ επίσης στην Αυστραλία.

H Αθήνα είναι σχεδόν στη μέση της λίστας, στην 72η θέση.

Ακολουθούν το Βανκούβερ του Καναδά, το Τόκιο στην Ιαπωνία, το Τορόντο του Καναδά, η Κοπεγχάγη στη Δανία και η Αδελαΐδα και πάλι στην Αυστραλία.

Αντίθετα, στο τέλος του πίνακα των 140 πόλεων βρίσκονται πόλεις που σπαράσσονται από την πόλεμο ή είναι σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η Δαμασκός είναι τελευταία ενώ λίγο πάνω από αυτήν είναι το Λάγος της Νιγηρίας και η Ντάκα η πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές.

Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει πάντως πόλεις όπως η Βαγδάτη και η Καμπούλ.

Οι 10 λιγότερο αξιοβίωτες πόλεις είναι η Δαμασκός, η Ντάκα, το Λάγος, το Καράτσι στο Πακιστάν, το Πορτ Μόρεσμπι της Παπούας Νέας Γουινέας, η Χαράρε στη Ζιμπάμπουε, η Τρίπολη της Λιβύης, η Ντουάλα στο Καμερούν, το Αλγέρι της Αλγερίας και το Ντακάρ της Σενεγάλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...