207
Ο κορονοϊός… αποσυναρμολόγησε ακόμη και το βήμα του Φόρουμ του Νταβός | EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE

Κορονοϊκή «ύφεση» και στο Νταβός, αναβλήθηκε το Φόρουμ!

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 19:23
Ο κορονοϊός… αποσυναρμολόγησε ακόμη και το βήμα του Φόρουμ του Νταβός
|EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE

Κορονοϊκή «ύφεση» και στο Νταβός, αναβλήθηκε το Φόρουμ!

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 19:23

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, το οποίο διεξάγεται στην καρδιά του χειμώνα κάθε έτους, με συμμετοχή προσωπικοτήτων παγκοσμίου κύρους από την πολιτική και την οικονομία, ανακοίνωσε την Τετάρτη 26 Αυγούστου ότι η διοργάνωση που υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν τον Ιανουάριο του 20121 μετατίθεται για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποφάσισε να επαναπρογραμματίσει την Ετήσια Συνάντηση 2021 του Νταβός στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού». Υπογραμμίζεται δε εκεί ότι «η απόφαση δεν ελήφθη εύκολα, καθώς είναι τόσο επείγουσα η ανάγκη οι ηγέτες του κόσμου να σχεδιάσουν μια κοινή πορεία ανάκαμψης και να διαμορφώσουν το Great Reset μετά την COVID-19».

Ομως οι ειδικοί, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τελικώς συνέστησαν αναβολή, επειδή τίθεται ζήτημα (υγειονομικής) ασφαλείας της διοργάνωσης.

Και διευκρινίζεται ότι «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 25ης Ιανουαρίου, το Φόρουμ θα συγκαλέσει υψηλού επιπέδου ψηφιακούς ‘Διαλόγους Νταβός’», μέσω των οποίων οι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις μοιραστούν τις απόψεις τους για την κατάσταση του κόσμου.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και την πληροφορία ότι «λεπτομέρειες σχετικά με τις ημερομηνίες και την τοποθεσία της επαναπρογραμματισμένης Ετήσιας Συνάντησης 2021 θα κοινοποιηθούν μόλις το Φόρουμ βεβαιωθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όσων συμμετάσχουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...