322
O Tζορτζ Κλούνεϊ με τη σύζυγό του Αμάλ σε παλαιότερη εκδήλωση | Reuters

Κλούνεϊ/ «Αισχρά τα χρήματα που μάζεψα για την Χίλαρι»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 00:15
O Tζορτζ Κλούνεϊ με τη σύζυγό του Αμάλ σε παλαιότερη εκδήλωση
|Reuters

Κλούνεϊ/ «Αισχρά τα χρήματα που μάζεψα για την Χίλαρι»

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 00:15

Αν μη τι άλλο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του αδιαφορώντας για τι πραγματικά συμβαίνει στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ. Ειδικά από τη στιγμή που άμεσα ή έμμεσα κινείται κι αυτός πέριξ της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Με απόλυτη ειλικρίνεια και αποδεχόμενος πλήρως την κριτική που άσκησε η πλευρά του Μπέρνι Σάντερς, ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που μάζεψε για τη Χίλαρι Κλίντον από μια ελίτ συγκέντρωση στο Σαν Φρανσίσκο ήταν, κατά δήλωσή του, «αισχρά».

Κι όλα αυτά μια μόλις ημέρα μετά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε, μαζί με τη σύζυγό του Αμάλ Κλούνεϊ, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κλούνεϊ, γνωστός οπαδός των Δημοκρατικών, που διοργανώνει μια εκδήλωση για παρόμοιο σκοπό – το είχε κάνει και για τον Μπαράκ Ομπάμα. Μόνο που τώρα η κριτική που δέχθηκε ήταν από… οικεία βέλη και συγκεκριμένα από τον έτερο υποψήφιο του κόμματος, τον Μπέρνι Σάντερς.

Αιτία το «τσουχτερό» κόστος για να τους προσκεκλημένους (353.400 δολάρια το ζευγάρι).

Ο Κλούνεϊ όχι μόνο δεν αντεπιτέθηκε στον Σάντερς, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ενέργειά του, αλλά εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού NBC, όπου ούτε λόγο ούτε πολύ εμφανίστηκε απολογούμενος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει και η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Σάντερς εξήρε την τιμιότητα και την ευθύτητα του ηθοποιού, αλλά επέμεινε πως κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα γίνονται… εξωθεσμικές παρεμβάσεις και ότι το χρήμα προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις και τις προθέσεις των ψηφοφόρων.

«Οταν η εκστρατεία του Σάντερς μιλάει για αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Είναι γελοίο το ότι πρέπει να έχουμε τέτοια χρηματικά ποσά στην πολιτική. Συμφωνώ απόλυτα», σχολίασε ο Κλούνεϊ με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Αντιδρώντας στο δείπνο-συγκέντρωση του Κλούνεϊ, η εκστρατεία του Σάντερς έστειλε την Παρασκευή μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποστηρικτές του, καλώντας τους να συμβάλουν να επιτευχθεί ο στόχος για τη χρηματοδότησή της, συνεισφέροντας ο καθένας 3,53 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...