272
| Social Bite

Ενα καφέ αστέγων υποδέχεται τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2015, 18:45

Ενα καφέ αστέγων υποδέχεται τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2015, 18:45

Έχει συνιδρύσει μαζί με άλλους σταρ του Χόλυγουντ μια μη φιλανθρωπική οργάνωση, το «Not on our Watch», έχει συμμετάσχει -και συλληφθεί- σε διαδηλώσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια στις χώρες της Αφρικής και έχει παντρευτεί την Αμάλ Αλαμουντίν, μια δικηγόρο που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν εκπλήσσει κανέναν, λοιπόν, η εμφάνιση του χολυγουντιανού αστέρα, Τζορτζ Κλούνεϊ , σε ένα σαντουιτσάδικο του Εδιμβούργου που έχει λόγο ύπαρξης την υποστήριξη αστέγων. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η επίσκεψή του στο «Social Bite», στη Τζορτζ Στριτ του Εδιμβούργου, θα περνούσε απαρατήρητη.

Τα 15 λεπτά που βρέθηκε στο καφέ, αφού έβγαλε σέλφι με τους υπαλλήλους και χαιρέτησε όσους πιο πολλούς μπορούσε από τους 200 κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να κλέψουν μια ματιά ή ένα χαμόγελο από τον χολυγουντιανό αστέρα, ο Κλούνεϊ έφαγε μία πίτα με αβοκάντο, πέστο και πιπέρι, και μαζί με τον λογαριασμό, έκανε μια δωρεά 900 ευρώ (1000 δολαρίων). Τα χρήματα αυτά, μαζί με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό που έφερε τον γοητευτικό ηθοποιό στο Εδιμβούργο -και που έδωσε στην νικήτρια Χέδερ ΜακΓκάουαν την ευκαρία να δειπνήσει με τον σταρ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Τάιγκερ Λίλι- θα στηρίξουν την αλυσίδα «Social Bite», που είναι στην κυριολεξία μια «κοινωνική μπουκιά»: το ένα τέταρτο των ανθρώπων που απασχολεί έχει ζήσει κάποια περίοδο της ζωής του στο δρόμο ενώ τα κέρδη που βγάζει προορίζονται αποκλειστικά για άστεγους, καθώς κάθε πληρωμή των πελατών αντιστοιχεί σε ένα ζεστό ρόφημα ή ένα πιάτο φαγητού για έναν άστεγο.

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας, Άλις Τζόνσον και Τζος Λίτλετζον, που δεν έχουν καν κλείσει τα 30 τους και έχουν που έχουν ήδη ανοίξει πέντε καταστήματα στη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο και το Αμπερντίν, ευελπιστούν να πολλαπλασιάσουν τις «κοινωνικές μπουκιές» κατά μήκος της Σκοτίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...