282
Στην οθόνη υπάρχει σημείωση που ενημερώνει ότι ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση «δεν είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ» | YouTube

Μηνύσεις για τον σωσία του Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαφημιστικό καφέ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2016, 16:31
Στην οθόνη υπάρχει σημείωση που ενημερώνει ότι ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση «δεν είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ»
|YouTube

Μηνύσεις για τον σωσία του Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαφημιστικό καφέ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2016, 16:31

Mια διαφήμιση ανάβει φωτιές μεταξύ δύο ανταγωνιστριών εταιρειών στον χώρο της βιομηχανίας του καφέ. Η γνωστή σε όλους Νespresso κινήθηκε δικαστικά εναντίον της τοπικής Israeli Espresso Club για «να εμποδίσει την παραπλάνηση του αγοραστικού κοινού» και διεκδικεί αποζημίωση 50.000 δολαρίων επειδή η τελευταία χρησιμοποίησε εμφανώς έναν σωσία του πασίγνωστου χολιγουντιανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, σε διαφήμιση του δικού της καφέ – ο 54χρονος αστέρας είναι εδώ και 10 χρόνια, από το 2006, το πρόσωπο της διαφημιστικής εκστρατείας της Nespresso.

Η πολυεθνική φίρμα απαίτησε επίσης να αποσυρθεί άμεσα η προβολή του σποτ, το οποίο είναι κραυγαλέα οφθαλμοφανές ότι παραπέμπει στην αντίστοιχη δημοφιλή καμπάνια της Nespresso.

Μολονότι όσο διαρκεί η επίμαχη διαφήμιση υπάρχει υποσημείωση στην οθόνη που ενημερώνει ότι ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί «δεν είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ» – κάτι που εν τέλει αποτελεί μια ακόμη παραπομπή και ταύτιση – όλο το υπόλοιπο σποτ «δανείζεται» την εικόνα της Nespresso:

Στο σποτ ένας γκριζομάλης γόης, με στιλ Κλούνεϊ, εμφανίζεται να έχει μόλις βγει από ένα κατάστημα που μοιάζει να είναι μια μπουτίκ της Nespresso. Κρατάει μάλιστα μια τσάντα που μοιάζει να είναι της συγκεκριμένης εταιρείας – απλά το λογότυπο έχει σβηστεί.

Καθώς βγαίνει μια φωνή ακούγεται να λέει: «Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια νέα μηχανή εσπρέσο». Παράλληλα ο γκριζομάλης γόης χαζεύει μια ωραιοτάτη κοπέλα και φλερτάρει, όπως θα έκανε ο Κλούνεϊ. Τότε ένας περαστικός τον διακόπτει και του λέει: «Σταμάτα να μιλάς στον εαυτό σου, σού παίρνουν το αυτοκίνητο». Σαστισμένος, ο σωσίας του αμερικανού σταρ, φωνάζει: «Μα άφησα το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ!». Οχι, δεν υπήρχε πάρκινγκ, του το είχε πάρει ο γερανός. Τότε ο περαστικός του λέει πως δεν θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο αν είχε μια μηχανή Espresso Club στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, αντιστρέφοντας την προσφορά της Nespresso – που με μια αγορά μηχανής προσφέρει κάψουλες καφέ – προσφέρει με την αγορά καφέ μια εσπρεσιέρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...