662
O Τζορτζ Κλούνεϊ λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο για τη νέα ταινία του «Ηail, Caesar!» | REUTERS/Fabrizio Bensch

Ο Κλούνεϊ τα βάζει με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2016, 10:06
O Τζορτζ Κλούνεϊ λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο για τη νέα ταινία του «Ηail, Caesar!»
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Ο Κλούνεϊ τα βάζει με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2016, 10:06

Τι άλλο μένει στον Τζορτζ Κλούνεϊ από το να ασχοληθεί ενεργά πλέον με την πολιτική; Ούτως ή άλλως, έχει δείξει πως παράλληλα με την ενεργητική παρουσία του στο χώρο του κινηματογράφου (ως ηθοποιός και παραγωγός), συχνά πυκνά περνάει μηνύματα πολιτικής υφής και λόγω της δεδομένης αναγνωρισιμότητάς του, ο σκοπός επιτυγχάνεται.

Το είχε πράξει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την ανάγκη επιστροφή τους στην Ελλάδα, το κάνει και το τώρα με αφορμή το Προσφυγικό, αλλά και τις αμερικανικές εκλογές. Δεν πρωτοτύπησε καθόλου στο Βερολίνο: αμέσως μετά την προβολή της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί «Hail, Caesar!» των αδελφών Κοέν, έσπευσε να συναντήσει τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τη προσφυγική κρίση.

Τώρα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ξεδίπλωσε την πολιτική σκέψη του δίχως να ενδιαφέρεται αν θα τσαλακωθεί η εικόνα του σταρ. Αίφνης, παραδέχεται στον βρετανό δημοσιογράφο, Αντριου Πούλβερ, ότι είναι υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στα έργα, καθώς σκοπεύει να οργανώσει μια εκδήλωση συλλογής χρημάτων για την προεκλογική της εκστρατεία. Το είχε κάνει και για τον Μπαράκ Ομπάμα και είχε καταφέρει να μαζέψει μέσα σε ένα βράδυ 12 εκατομμύρια δολάρια. Αρα, έχει τον τρόπο. Να τι λέει ο Κλούνεϊ για τη μάχη Κλίντον-Σάντερς: «Πραγματικά αγαπάω τον Μπέρνι και χαίρομαι που μετέχει στο ντιμπέιτ. Προωθεί τη συζήτηση σε ζητήματα που δεν έχουμε μάθει να μιλάμε στην αμερικανική πολιτική. Οπως η απόσταση που ολοένα μεγαλώνει ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς». Οσο, όμως, και αν τον θαυμάζει δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως σε εθνικό επίπεδο δεν μπορεί να προσελκύσει πολλούς ψηφοφόρους.

2016-02-12T100318Z_505158482_GF10000305733_RTRMADP_3_GERMANY-POLITICS
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχε η Ανγκελα Μέρκελ με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στο Βερολίνο. Στη μέση η γυναίκα του γνωστού ηθοποιού Αμάλ Αλαμουντίν (Reuters)

Αντίθετα, ο Κλούνεϊ έδειξε έτοιμος να ξιφουλκήσει εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ όταν η συνέντευξη περιστράφηκε γύρω από τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλιακών. Ο γνωστός ηθοποιός λέει για τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο: «Τον γνώρισα μια φορά. Καθίσαμε, λοιπόν, και μιλήσαμε λίγο. Μετά βγήκε στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ και δήλωσε ότι ήμουν κοντός. Και τότε εγώ απάντησα: Ντόναλντ, ήμουν συνέχεια καθιστός. Είναι ένας οπορτουνιστής και φασίστας. Ενας ξενοφοβικός φασίστας». Προέβλεψε, δε, πως θα χάσει τις εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι με μέρα με την ημέρα ο Τραμπ δείχνει να κερδίζει το momentum, ο Κλούνεϊ δεν δείχνει αποκαρδιωμένος και θυμίζει την περιβόητη ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Μπορείς να στηριχθείς στους Αμερικανούς ότι θα κάνουν το σωστό όταν θα έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες».

Με τα δικά του λόγια, ο Κλούνεϊ εξηγεί: «Ας το δούμε κάπως έτσι, κατά την προεκλογική περίοδο ακούγονται διάφορα τρελά πράγματα. Οι ισχυρότερες και οι πιο ακραίες φωνές πάντα ακούγονται περισσότερο. Τώρα ακούμε την ηλίθια ιδέα ότι θα απαγορεύσουμε τους Μουσουλμάνους από τη χώρα. Δεν πρόκειται να το κάνουμε ποτέ αυτό».

Με τον πολιτικό του λόγο να είναι ισχυρός, ο Κλούνεϊ θα μπορούσε δυνητικά στο μέλλον να ονειρευτεί ακόμη και μια πολιτική καριέρα που, γιατί όχι, να τον οδηγήσει ακόμη και στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος αρνείται σθεναρά αυτή την πιθανότητα: «Χαίρομαι τη ζωή μου και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν πως είναι ένα πολύ θετικό άτομο που έχει μια αστεία διάσταση για το πώς πρέπει να είναι η ζωή».

Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν ξεχνάει πως πέραν των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων που πάντα ήταν ιδιαίτερες και αρκετά μακριά από την mainstream εικόνα των άλλων ηθοποιών της γενιάς του, ο Κλούνεϊ εξακολουθεί να βλέπει τη «μεγάλη εικόνα» από την καθαρά πολιτική σκοπιά της: «Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε τις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις και όχι για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο. Κανένας δεν μιλάει στις ΗΠΑ για τους σύρους πρόσφυγες – κανένας. Στις ειδήσεις παίρνεις μια ιδέα για το τι συμβαίνει μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα. Κι όμως, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί όλο τον κόσμο. Επομένως αν ο Τύπος το κάλυπτε περισσότερο, τότε και ο κόσμος θα ενδιαφερόταν και θα ήθελε να εμπλακεί στη συζήτηση», σημειώνει.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...