248
Ψηφιακή απεικόνιση του γαλλικού πολεμικού πλοίου. Θα κόψουν άραγε το νήμα οι φρεγάτες [email protected] ως βέλτιστες για την ενίσχυση του Στόλου; | © Naval Group

«Κληρώνει» στο Παρίσι για τις φρεγάτες [email protected]

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 13:13
Ψηφιακή απεικόνιση του γαλλικού πολεμικού πλοίου. Θα κόψουν άραγε το νήμα οι φρεγάτες [email protected] ως βέλτιστες για την ενίσχυση του Στόλου;
|© Naval Group

«Κληρώνει» στο Παρίσι για τις φρεγάτες [email protected]

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 13:13

«Ας κάνουμε λίγο υπομονή». Αυτό αρκέστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα αν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι και η συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι 24ωρο ανακοινώσεων για την ενίσχυση του Στόλου (η απάντηση του εκπροσώπου στο βίντεο κάτω μετά το 14.30′).

 

Οι πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι  κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι (Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επισήμως την προμήθεια τριών γαλλικών φρεγατών [email protected] και τριών κορβετών Gowind, καθώς και την υπογραφή διμερούς συμφώνου αμυντικής συνδρομής που θα επικαιροποιήσει και θα επισφραγίσει το γνωστό «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία».

Το γεγονός εξάλλου ότι, ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει ως και το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι, όπου είναι προγραμματισμένο να σπεύσουν να τον βρουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δείχνει πολλά για το ουσιαστικό αντικείμενο της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Με το σιβυλλικό «κάντε λίγο υπομονή ακόμη», ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις ανωτέρω πληροφορίες και εκτιμήσεις, οπότε μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με και την τελική επιλογή της Αθήνας για την ενίσχυση του Στόλου.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ενδεχόμενη απόκτηση φρεγατών [email protected] από το Πολεμικό μας Ναυτικό αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, ενώ υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΕΘΑ δεν δίστασε να μιλήσει για «τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές» στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που αλλάζουν τους συσχετισμούς Ελλάδος – Τουρκίας στο πεδίο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News