187
Ο Κιμ Γκανγκ, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, μιλά σε συνέντευξη Τύπου, τον Σεπτέμβριο | EPA

Κίνα: Νέα ένεση ρευστότητας 102 δισ. ευρώ από τις τράπεζες για την τόνωση της ανάπτυξης

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 14:18
Ο Κιμ Γκανγκ, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, μιλά σε συνέντευξη Τύπου, τον Σεπτέμβριο
|EPA

Κίνα: Νέα ένεση ρευστότητας 102 δισ. ευρώ από τις τράπεζες για την τόνωση της ανάπτυξης

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 14:18

Περισσότερα από 102 δισ. ευρώ (800 δισ. γουάν) διοχέτευσε στην κινεζική οικονομία η Λαϊκή Τράπεζα της χώρας,  σε μία ακόμα προσπάθεια να αποτρέψει την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία, σύμφωνα με την Guardian, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και 30 χρόνια.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (το κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα) άναψε το πράσινο φως στις τράπεζες για να διαθέσουν τα κεφάλαια σε δάνεια και να ενισχύσουν τη ρευστότητα.

Ειδικά αυτό το διάστημα, εταιρείες και νοικοκυριά χρειάζονται περισσότερα χρήματα, ενόψει των εορτών αυτού του μήνα στην Κίνα.

Ετσι, θα μειωθούν τα υποχρεωτικά αποθεματικά των τραπεζών, τα οποία μειώθηκαν ήδη τρεις φορές μέσα στο 2019, σε μία προσπάθεια να προστατευτούν οι κινεζικές επιχειρήσεις, που υπέφεραν από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος της τράπεζας, Γι Γκανγκ, είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει αναμενόμενα αλλά και αναπάντεχα γεγονότα.

«Υπό την απειλή απρόβλεπτων και έντονων γεγονότων, αλλά και αναμενόμενων, στην οικονομική αγορά, είχαμε την αποφασιστικότητα, την εμπιστοσύνη και την ικανότητα να κερδίσουμε την μάχη και να αποτρέψουμε μεγάλους οικονομικούς κινδύνους», γράφει η Guardian.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...