292
O Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα | Facebook/Kemal Kılıçdaroğlu

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Εχεις αποτύχει σε όλα

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 11:12
O Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα
|Facebook/Kemal Kılıçdaroğlu

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Εχεις αποτύχει σε όλα

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 11:12

Είναι τέτοια η κατάσταση στην Τουρκία, με την κατάρρευση της οικονομίας, την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού και τη διεθνή απομόνωση της χώρας, που για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία αμφισβητείται η πολιτική ηγεμονία του Ταγίπ Ερντογάν. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το δείχνει και ο αντιπολιτευτικός λόγος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση.

Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2021. Σε αυτή τη συζήτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφώνησε αυτό που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν η καλύτερη ομιλία του εδώ και χρόνια. Και ήταν μια ομιλία κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν για εκτεταμένη διαφθορά, κατάρρευση της οικονομίας, έλλειψη ελέγχου, αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία. Αναφέρθηκε επίσης  στην φτωχοποίηση της κοινωνίας, στην κάκιστη διαχείριση της πανδημίας, στις αμφιλεγόμενες συμφωνίες με το Κατάρ, και ιδιαίτερα στην αδιαφάνεια που επικρατεί ως προς Ταμείο Διαχείρισης Εθνικής Περιουσίας που είναι υπό τον έλεγχο του τούρκου προέδρου.

Ο Κιλιτσντάρογλου, επέκρινε δριμύτατα το προεδρικό σύστημα που έχει προκαλέσει την παράλυση του συστήματος διακυβέρνησης λόγω της απόλυτης εξουσίας του προέδρου, και έφερε ξανά ως παράδειγμα την υπόθεση της πρόσφατης νηοψίας του τουρκικού φορτηγού πλοίου από τη γερμανική φρεγάτα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη».

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) χτυπά τον Ερντογάν για το θέμα της νηοψίας του φορτηγού «Rosaline Α», το οποίο είχαν επιχειρήσει να επιθεωρήσουν γερμανοί κομάντο στο πλαίσιο του ελέγχου του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Προ ολίγων ημερών ο Κιλιτσντάρογλου είχε εξηγήσει ότι η νηοψία την οποία κατήγγειλε η Αγκυρα ως «πειρατεία» και υποκινούμενη από τον έλληνα διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» ήταν νόμιμη καθώς ο Ερντογάν είχε καθυστερήσει να απαντήσει στο αίτημα της γερμανικής φρεγάτας (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...