356
O αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου | EPA/STR

Ο Ερντογάν τα «ακούει» και στην Αγκυρα: Είχε δίκιο ο έλληνας διοικητής για το «Rosaline A»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:36
O αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
|EPA/STR

Ο Ερντογάν τα «ακούει» και στην Αγκυρα: Είχε δίκιο ο έλληνας διοικητής για το «Rosaline A»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:36

Τα πυρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δέχτηκε ο Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τον έλεγχο που διεξήχθη σε τουρκικό πλοίο, ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη».

Ο Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι ο έλληνας διοικητής (ο αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο τα ηνία της ναυτικής επιχείρησης) και η Γερμανία σωστά ανέφεραν ότι ο Ερντογάν εμπόδισε φρεγάτα της ευρωπαϊκής αποστολής να ελέγξει ύποπτο τουρκικό πλοίο που κατευθυνόταν στο λιμάνι της Μισράτα.

«Στη Μεσόγειο έκαναν έλεγχο σε ένα πλοίο μας. Ο έλληνας διοικητής, η Ιταλία και η Γερμανία ενημερώνουν την Τουρκία πως θα κάνουν έρευνα. Πέρασαν τέσσερις ώρες και δεν δόθηκε απάντηση από την Τουρκία. Τέσσερις ώρες. Διότι κανένας δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν. Τότε κάλεσαν την πρεσβεία μας στη Ρώμη. Πέρασε άλλη μια ώρα. Τότε λοιπόν ισχύει ο κανόνας της σιωπής του ΝΑΤΟ. Οταν δεν απαντάει κάποιος, τότε σημαίνει ότι συναινεί, αποδέχεται. Τότε έγινε η έρευνα στο πλοίο», δήλωσε ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Αξιζει να σημειωθεί ότι η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της, την Πέμπτη, ότι «ο πειρατής ζει ανάμεσά μας» και κατηγορώντας τον ότι μίλησε «σαν πράκτορας της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας».

Σε άλλο σημείο της κριτικής του για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Ερντογάν, ο Κιλιντσάρογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία έφτασε να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές με 6% ενώ η Ελλάδα με μόλις 0,9%.

Μεγάλη πτώση του AKP στις δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, καταρρέουν τα ποσοστά της κυβερνητικής συμμαχίας AKP-ΜΗP στην Τουρκία. Σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 24ης Ιουνίου 2018, μειώνονται τα ποσοστά τόσο του ΑΚP όσο και του ΜΗΡ.

Το AKP παραμένει πρώτο κόμμα, αλλά με ποσοστά που είναι μειωμένα από 6% έως και 10% σε σχέση με τις εκλογές.

Οπως ανέφερε η kathimerini.gr, αναλυτές εκτιμούν πως παρόμοιες δημοσκοπήσεις ενδέχεται να είχε στα χέρια του και ο Ερντογάν όταν αποφάσισε να απομακρύνει τον γαμπρό του, υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, να διορίσει νέο κεντρικό τραπεζίτη και να αποφασίσει την προσέγγιση με την Ευρώπη καθώς η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...